Oni su glavni krivci za kraj "Igre prestola", a ipak dobijaju novi ugovor. I to na 200 miliona $

Fanovi u neverici: "Ko može njih da naziva maestralnim pripovedačima?"

  • 0
David Benioff and Dan Weiss Foto: flickr/Gage Skidmore

Dejvid Beniof i Den Vajs potpisali su ugovor vredan 200 miliona dolara za paket filmova i TV programa sa Netflixom. Ovim će se dvojac koji je se proslavio serijom "Igra prestola" preseliti sa HBO-a u novu kompaniju, a fanovi pomenute serije imaju samo jedno pitanje za Netflix: "Da li ste normalni?"

- Uzbuđeni smo da dočekamo maestralne pripovedače Dejvida Beniofa i Dena Vajsa na Netflix. Oni su kreativna sila i očaravali su publiku širom sveta sa svojim epskim umećem pričanja pirča. Jedva čekamo da vidimo šta će njihova mašta doneti našim članovima - rekao je u izjavi Ted Sarandos, šef sadržaja u Netflixu.

Doček je tim istim fanovima širom sveta doneo samo još jednu povrdu da oni koji sede ispred malih ekrana i oni koji od serija ubiraju zaradu nisu gledali istu "Igru prestola".

 
 
 
View this post on Instagram
#gameofthrones #gameofthronesmemes #got #wekindaforgot #jonsnow #aegontargaryen #season8A post shared by Game Of Thrones (@gameofkindaforgot) on

- Maestralni pripovedači? Je l' se vi šalite?

- Mislio sam da im je na redu da zeznu "Ratove zvezda".

- O ne, ne gledam više ništa čega se oni taknu - samo su neki od komentara koji su fanovi "Igre prestola" ostavili na društvenim mrežama.

Kada se serija završila u junu, kao glavni krivci za loš kvalitet poslednje tri sezone i fijasko na kraju gledaoci (i brojni kritičari) okrivili su upravo Beniofa i Vajsa, koji nisu samo producirali, već i pisali scenario za "Igru prestola". Otkako se radnja odvojila od knjige, iskrsle su nelogičnosti u postupcima i razvoju likova, najpre polako, kroz dijaloge, a potom i u samoj radnji i reakcijama junaka na nju. Poslednja, 8. sezona, mnogima je delovala kao zbrzani haos, sa besmislenim i razočaravajućim krajem, kao da D&D (Dejvida i Dena) više nije bilo briga šta rade.

 
 
 
View this post on Instagram
#gameofthrones #gameofthronesmemes #got #wekindaforgot #aryastark #noone #assassinA post shared by Game Of Thrones (@gameofkindaforgot) on

Ipak, serija je istovremeno sve vreme svog emitovanja imala rast gledanosti i zarade. Ogroman novac, rekordan broj nominacija za nagradu Emi, i činjenica da su potpisali (mada i upropastili) najgledaniju seriju svih vremena učinili su da Beniof i Vajs uprkos katastrofalnom scenariju ostanu vrlo tražen dvojac, a oko njih su se sa Netflixom borili i Dizni i Amazon.

Za Dizni svakako treba da završe trilogiju "Ratova zvezda", čija je premijera već zakazana za 16. decembar 2022. godine. Kako izvori američkih medija tvrde, HBO nije želeo da se takmiči da ih zadrži, s obzirom na obaveze sa Diznijem i visinu premije.

Beniof i Vajs ostaće izvršni producenti za sve prikvele "Igre prestola", mada su odlučili da nemaju direktan uticaj na seriju po pitanju scenarija. Šta će uraditi na Netlixu, ostaje da se vidi.

(Telegraf.rs/Hollywood reporter)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA