• 1

Vikend na Vračaru sa najlepšim ljubavnim parom Jugoslavije: Gagini i Milenini filmovi u parku

Program počinje "Nacionalnom klasom"

  • 1

"Vikend Vračarskog filma" 23. i 24. avgusta u parku vojvode Petra Bojovića biće posvećen Mileni Dravić i Draganu Nikoliću, najlepšem glumačkom paru nekadašnje Jugoslavije, najavljeno je iz Božidarca.

Program počinje u petak od 20.30 sati "Nacionalnom klasom", klasikom domaćeg filma u kom Dragan Nikolić igra Flojda, mladića iz beogradskog predgrađa posvećenog auto trkama.

Za subotu u isto vreme najavljena je komedija "Nije lako sa muškarcima" u kojoj Milena Dravić igra zaposlenu samohranu majku tri ćerke koja sama zarađuje za život, gradi karijeru, brine se o deci, ali ugađa i sebi, svojim potrebama i željama.

Milena Dravić monografija

Milena Dravić/ Foto: A. Nalbantjan

O filmovima će govoriti filmski i pozorišni reditelj Marko Novaković.

"Božidarac" je u okviru bioskopa na otvorenom ovog leta podestio na poznate Vračarce i Vračarke koje su obeležile srpski i jugoslovensku kinematografiju kao što su Velimir Bata Živojinović, Zoran Radmilović, Petar Kralj, Slobodan Cica Perović, Sofija Soja Jovanović i mnogi drugi, dodaju organizatori.

Cilj kulturološkog projekta "Vikend Vračarskog filma" koji je pripremio Centar za kulturu "Božidarac" je pozitivna afirmacija na kulturno i umetničko nasleđe kao i otvaranje mogućnosti za rađanje novih ideja i inspiracija iz ovog perioda. Projekat je podržan od strane osnivača ustanove gradske opštine Vračar. Ulaz je besplatan na sve programske celine.

VIDEO: Poslednji krug u Beogradu legendarne kafane Gage Nikolića!

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Kalimera

    Bravo,svaka cast!!! I hvala sto ne dozvoljavate da odu u zaborav

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima