Gorici Popović nagrada "Pavle Vuisić": Da je živ, rekla bih mu da sam naučila da vozim

- Ne stavljam tačku, stavljam zarez, idemo dalje - rekla je velika glumica

  • 0
Gorica Popović, nagrada Pavle Vujisić

Foto: Dragana Kocić

Glumici Gorici Popović večeras je u Nišu u sklopu ceremonije otvaranja festivala glumačkih ostvarenja "Filmski susreti" uručena nagrada za izuzetan doprinos umetnosti glume "Pavle Vuisić". Jedva zadržavajući suze zahvalila se kolegama glumcima i niškoj publici na laskavom priznanju.

- Treba sada nešto da kažem, a nije lako... Mnogo puta sam izlazila sa radošću na ovu pozornicu još od svog prvog filma "Miris poljskog cveća", neću vam reći koje godine. Žarko sam želela da dođem, da postanem makar delić ovog jedinstvenog, velikog, filmskog, glumačkog praznika. Uvek sam dolazila sa radošću, sretala se sa vama i dok sam se okrenula, prošle su godine, ovakve i onakve, rodne i sušne, sumorne i blistave - kazala je Gorica.

Ovo je zaista kruna, dragulj karijere, ne volim tu reč, radije jednog opusa i beskrajno se zahvaljujem na ovoj nagradi, pogotovo što je dodeljuju kolege, pogotovo što se dodeljuje u Nišu, pred vama. Hvala vam na velikodušnosti, na svoj ljubavi i poštovanju koje nam ukazujete svake godine. Samo da kažem, da ne stavljam tačku, stavljam zarez, idemo dalje... Hvala vam Nišlije - dodala je.

Gorica Popović, nagrada Pavle Vujisić

Foto: Dragana Kocić

Ona se prisetila saradnje sa Pavlom Vuisićem i otkrila, kako je kazala, svoju "glumačku tajnu".

- Sa Pajom sam igrala samo u jednom filmu "Halo taksi", imali smo jednu scenu, on je igrao čistača cipela, a ja taksistkinju, a nisam znala da vozim. To je bila moja tajna, pravila sam se da umem i trebalo je da mi Paja doda neke cipele kroz prozor taksija, u nekoj brzini, frci, imala sam veliku tremu. On je uvek izgledao kao da bi tog trenutka voleo da bude na nekom drugom mestu, na Adi Ciganliji sa svojim društvom... Sada mogu da kažem: "Pajo, naučila sam da vozim i još štošta oko glume" - rekla je slavna glumica.

"Filmske susrete" zvanično je otvorio gradonačelnik Niša Darko Bulatović uručenjem ključeva grada predsednici žirija ovogodišnjeg festivala Neli Mihajlović.

(D.K)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA