Ljubav Daše i Paše iz "Eleona" nastavlja se u Srbiji: "Hotel Beograd" doveo Rusiju u našu prestonicu

Novi film trebalo bi da stigne na proleće, a snimanje je uveliko počelo

  • 0
hotel beograd, film Foto: Promo

Ljubitelje "Kuhinje" i "Hotela Eleon" obradovala je vest da se nastavak ovih serija snima, i to baš u Beogradu. "Hotel Beograd" biće i film, i serija, a u njemu će igrati uisgran tandem iz ruskih ostvarenja - Miloš Biković (koji igra Pavela, Pašu) i Dijana Požarskaja (kao Daša).

Osim njih ekipi su se pridružili Miodrag Radonjić, koji je, baš kao i Biković, i producent, i glumac u ovom projektu, a potom i Ljubomir Bandović, Žika Todorović, Jelisaveta Orašanin, Predrag Damjanović, Jakov Jevtović, Boris Dergjaćov...

Radnju su osmislili ruski scenaristi, vodeći se kako svojim iskustvom u Beogradu, tako i filmovima Emira Kusturice. Kusturičini filmovi su, kako je objasnio Biković, veoma oblikovali svest Rusa o Srbima.

hotel beograd, film Film "Hotel Beograd" Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Moj lik je polu-Srbin, polu-Rus. On se na kraju "Hotela Eleon", u kome je bio direktor, vraća u Srbiju, gde mu tetka poklanja novi hotel, kako bi svom razmaženom sestriću pomogla da sazri. On je nezreo, arogantan, nema odgovoran odnos ni prema novcu, ni prema ljudima. No, od čoveka koji je nesposoban da bilo koga voli, jer je samozaljubljen, on izrasta u osobu koja će se drugačije odnositi prema životu - kratko je otrkio Biković.

Priču je dopunila Dijana.

- Moja junakinja Daša je u "Hotelu Eleon" bila dobra, pravična devojka, koja je iskreno bila zaljubljena u Pavela. No, sudbina ih je razdvojila, ali ona dolazi u Beograd, gde se susreće ponovo sa njim. Mislim da su oni jako lep par i nadam se da će sa njima sve biti u redu - rekla je lepa Ruskinja, nahvalivši pritom Beograd i Srbiju, i gostoprimstvo na koje je ovde naišla.

hotel beograd, film Dijana Požarskaja Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Još zanimljivije zvuči opis filma dao je Miodrag Radonjić.

- U našem filmu postoje dva sveta - grada i srpskog sela. Selo će biti koloritno i delom stvoreno pod uticajem Emirovih filmova. Bez obzira što su scenaristi Rusi, oni su imali sluha za naše komentare. Moj junak dolazi sa sela, zove se Srećko i stalno je srećan, mada njegove finansije nisu baš u najboljem redu. No on zna da u tome i nije suština života. Srećko dolazi u grad i radi svašta - prodaje majice, naočare, vozi taksi... Sve što treba kako bi zaradio novac koji će poslati kući - kazao je Miodrag.

hotel balkan, film Miodrag Radonjić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

HUMANIZAM "HOTELA BEOGRAD"

Izvršna producentkinja Tatjana Žeželj Gojković istakla je da naša kinematografija više neće imati samo umetničko, već i humanitarno obeležje.

- Miloš Biković, još jedan kolega i ja smo osnovali fondaciju "Sačuvaj osmeh". Kroz svaki naš projekat koji ima komercijalni potencijal pomagaćemo jednoj organizaciji. "Hotel Beograd" podržava organizaciju "Dečje srce", koja pomaže decu ometenu u razvoju i edukuje njihove pratioce. Svaki sponzor koji se pridruži filmu, postaće i partner "Dečjeg srca". Pozivamo sve zainteresovane da se priključe ovoj plemenitoj akciji - rekal je Žeželj Gojković.

hotel beograd, film Projekat ima i humanitarni aspekt Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Producenti su se zahvalili kompaniji Telekom Srbija i Gradu Beogradu, kao i "Gorkom listu", uz čiju su pomoć uspeli da ovaj veliki projekat donesu u srpsku predstavnicu. Dragomir Petronijević, ispred Skupštine Grada, izrazio je nadu da će ova serija popularizovati Beograd i Srbiju među ruskom publikom i tako doprineti porastu turizma.

Film će režirati Konstantin Statskij, u produkciji kuća "Arhangel Studios" (Srbija) i "Yellow, Black and White" (Rusija). Ova romantična komedija trajaće 110 minuta, a očekuje se da će se u bioskopima pojaviti na proleće 2020. godine. Serija će uslediti potom, sadržaće scene kojih nema u filmu i emitovaće se na SuperStar TV-u.

(d.savanovic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA