Magnet za pare: Novi roman Stivena Kinga tek je objavljen, a već bi da ga pretvore u seriju

Za adaptaciju romana biće zadužen reditelj serije “Lost”

  • 0
stiven king institut Foto: stephenking.com

Najnoviji roman Stivena Kinga pod nazivom “The Institute”, koji je zvanično objavljen 10. septembra, već je predviđen da bude adaptiran u TV seriju.

Kako prenosi NME, ovaj naučno fantastični horor triler, koji je ocenjen kao “zapanjujući roman o izdaji detinjstva i povratka nade”, objavljen je u utorak i predstavlja prvo Kingovo delo u 2019. godini.

Kompanija Spyglass Media Group je već otkupila prava na snimanje televizijske serije “The Institute”.

Za adaptaciju romana biće zadužen Dejvid E. Keli, a režiser će biti Džek Bender, poznat po režiranju serije “Lost”.

Ovo je, inače, radnja knjige:

- Usred noći, u tihoj ulici u predgrađu Mineapolisa, uljezi tiho ubijaju roditelje Luka Elisa, a njega ubacuju u crni kombi. Sve traje manje od dva minuta. Luk će se probuditi u Institutu, sobi koja izgleda isto kao njegova, samo što nema prozore. Ispred njegovih vrata su druga vrata, a iza njih druga deca koja imaju posebne talente - telekinezu i telepatiju - i koja su ovde dospela na isti način kao i luk. To su Kališa, Nik, Džordž, Ajris i 10godišnji Ejveri Diskon.

U ovoj instituciji direktorka, gospođa Sigsbi, i njeno osoblje su okrutno posvećeni da iz ove dece izvuku svu snagu njihovih darova. Tu nema skrupula. Ako se ne protivite, dobijate tokine za mašinu za grickalice. Ako ne, kazna je brutalna...

Šta miliste, je li ovo dobar materijal za knjigu? Javite nam u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA