Miloš Radović nagrađen za scenario "Sva čuda ljubavi": Dobiće 1,2 miliona dinara

Pisac i reditelj je autor nagrađenog scenarija za igranu TV seriju "Sva čuda ljubavi"

  • 0
Miloš Radović Printskrin: Youtube/ pulafilmfestival

Pisac i reditelj Miloš Radović iz Beograda pobednik je RTS-ovog Javnog anonimnog konkursa za izbor originalnih priča, odnosno razrađenih sinopsisa, i iz njih izvedenih originalnih scenarija, za potrebe razvoja domaćeg igranog serijskog televizijskog programa.

Radović je autor nagrađenog scenarija za igranu TV seriju "Sva čuda ljubavi", koji je stigao na konkurs RTS-a pod šifrom "MM2".

On je danas u Redakciju dramskog i domaćeg serijskog programa RTS doneo kopiju dela gorenavedenog naslova i dokazao svoje autorstvo.

Na osnovu kopije dela koje je autor prezentovao utvrđena je istovetnost sa delom koje je predato na konkurs i otvaranjem koverte u kojoj se nalazilo rešenje šifre sa podacima o autoru, konstatovano je da je u pitanju istovetno delo.

Ovom događaju prisustvovali su Marko Novaković, odgovorni urednik Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa RTS i Saša Radojević, predsednik žirija konkursa i urednik složenih projekata u Redakciji dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a, koji je, zajedno sa članicama žirija - dramaturškinjama Kristinom Ðuković i Nedom Radulović, doneo odluku o nagrađenom tekstu.

U narednom periodu RTS će sa Radovićem sklopiti autorski ugovor kojim će biti regulisana nagrada koju je osvojio, kao i ostala prava i obaveze, a novčani deo nagrade iznosi 1,2 miliona dinara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA