≫ 

Ovo su najbolji filmovi 2019. godine... za sada: Ili imate bolju preporuku?

Ljubitelji sedme umetnosti su već oduševljeni koja ostvarenja im je ova godina donela, a željno iščekuju i predstojeća

  • 2

Da li ste već gledali pojedine filmove sa ove liste? BBC je odabrao nekolicinu za koje smatra da su ostvarili uspeh u pogledu priče, režije, scenarija, produkcije, glume, scenografije, kostima...

Napomenućemo da spisak ne predstavlja redosled manje boljeg do najboljeg, i obratno.

Us

Ovo je bizarni horor film koji će vas i zasmejati. Zajedno sa porodicom, Adelajd Vilson se vraća u kuću u kojoj je provodila vreme kao devojčica. Zbog traume koju nosi iz detinjstva, Adelajd misli da će se nešto loše desiti...

Apollo 11

Imao je premijeru na 50-ogodišnjicu od misije "Apolo 11", koja je lansirala prvog čoveka na Mesec. Ovaj sjajni dokumentarac je u potpunosti napravljen od arhivskog materijala - starih snimaka i audio zapisa koje niko dosad nije video. Nil Armstrong, Baz Oldrin i Majkl Kolins kreću na istorijski put na Mesec.

Apollo 11

"Apollo 11" / Foto: Printskrin/YouTube/GameSpot Universe Trailers

Midsommar

Radnja se odvija na letovanju u Švedskoj i prati grupu turista iz SAD koja odlazi na festival koji izgleda kao raj na zemlji, ili barem tako oni misle...

For Sama

Sirijska rediteljka je napravila ovaj dokumentarac o svom životu u jednoj od poslednjih bolnica u Alepu, gde joj je suprug bio doktor koji je lečio one koje su bili uhvaćeni u brutalnom konfliktu.

Once Upon a Time... in Hollywood

Nostalgija 1969. godine je ono čim odiše ovo ostvarenje. Pored besprekorne režije, uživaćete i u neverovatnoj glumi Leonarda DiKaprija (fiktivnog glumca čija slava jenjava), Breda Pita (njegovog dublera) i Margo Robi (glumica Šeron Tejt, supruga Romana Polanskog, koja je u pravom životu zajedno sa svojim prijateljima brutalno ubijena u svojoj kući u Holivudu te godine).

Bilo jednom u Holivudu

"Once Upon a Time... in Hollywood" / Foto: Printskrin/YouTube/Sony Pictures Entertainment

The Farewell

Zasnovano je na istinitim činjenicama. Ovo je priča o ženi kinesko-američkog porekla kojoj je rečeno da joj baka ima maligni tumor. Porodica se vraća u Kinu, povodom lažnog venčanja, kako bi se oprostila od bake - glave porodice.

Parasite

Dobitnik "Zlatne palme" za ovu godinu, ovo je crna komedija, akcija, triler i krvoproliće u jednom. Pohlepa i klasna diskriminacija prete novoj vezi između bogate porodice Park i siromašnog klana Kim.

Booksmart

Akademski ambiciozne tinejdžerke Ejmi i Moli na veče mature shvataju da su propustile da se zabavljaju u toku srednje škole, pa pokušavaju da sve nadoknade za jednu noć.

Booksmart

"Booksmart" / Foto: Printskrin/YouTube/Movie Trailers Source

The Souvenir

Stidljiva, ali ambiciozna studentkinja ulazi u intenzivnu emotivnu vezu sa harizmatičnim, ali nepoverljivim starijim muškarcem.

Portrait of a Lady on Fire

Godine 1770. mlada ćerka francuske kontese razvija obostranu privlačnost sa umetnicom kojoj je naručeno da oslika njen svadbeni portret.

The Lion King

Diznijev animirani klasik je pretvoren u "igrani" film pun vizuelnih efekata. Kao i originalna verzija, navešće vas i na smeh i na plač. Priča prati lavića Simbu koji pokušava da nađe svoje mesto u nemilosrdnom životinjskom svetu.

KRALJ LAVOVA (THE LION KING)

Printskrin: Disney

Fighting with my Family

Rođeni u "porodici rvanja", Pejdž i njen brat Zek su oduševljeni kad dobiju jedinstvenu šansu da se oprobaju u svetskom takmičenju u rvanju. Ali kad Pejdž dobije svoju priliku, mora da napusti svoje voljene i da se suoči sa surovim svetom nasamo.

Avengers: Endgame

Ovo je film o superherojima koji je zaradio najviše novca od svih filmova u istoriji. Čak preko 2.7 biliona dolara! Radnja prati Osvetnike Tonija Sparka, Tora, Crnu udovicu, Halka i Kapetana Ameriku koji pokušavaju da vrate svet na staro, budući da je moćni Tanos u prethodnom delu ubio polovinu zemaljske i univerzumske populacije.

Rolling Thunder: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese

Ovo je dokumentarna hronika turbulentnog života Boba Dilana u SAD 1975. godine, uz veselu muziku koju je stvarao u jeseni te godine.

Rolling Thunder

"Rolling Thunder: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese" / Foto: Printskrin/YouTube/Netflix

Da li ste saglasni sa ovom listom? Da li mislite da holivudski filmovi uvek imaju prvenstvo? Pišite nam u komentarima koje filmove biste dodali.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mladja

    23. septembar 2019 | 13:24

    A gde je na toj listi Joker najaci film koji treba da izadje ove god?

  • Suza Kg

    23. septembar 2019 | 14:25

    Dodala bih: Ledena potera, Džoker,Šazam, Zavedi me ako možeš, Dambo, Aladin, Kapetan Marvel...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA