Snima se najskuplja serija ikada: Još nema ime, 250 miliona dolara je koštala samo jedna stvar

Serija će, prema prvim kritikama, prikazati originalno stvaranje Prstena moći

  • 4

Amazonova serija koja će predstavljati prednastavak filmske trilogije "Gospodar prstenova", po svim najavama će, izgleda, biti najskuplja TV serija svih vremena.

Detalji o seriji koja još nije dobila ime, polako su počeli da se objavljuju. Jedna od informacija je da će radnja biti smeštena u Srednju zemlju.

Ovo neće biti rimejk ili nova verzija priče koju smo ispratili u pomenutoj filmskoj franšizi. Ono što je izvesno je da je već sad u pitanju najskuplja TV serija, jer je Amazon koštalo 250 miliona dolara samo da otkupi prava na ekranizaciju, a dok se završi produkcija prve sezone već će biti na putu da bude utrošeno oko milijardu dolara na nju, ako ne i više. Trebalo bi uzeti u obzir i činjenicu da se ovaj striming gigant obavezao na produkciju najmanje pet sezona serije, plus spinofa.

Detalji vezani za radnju čuvaju se u strogoj tajnosti, ali su neke sitnice otkrivene fanovima. Tako zahvaljujući seriji mapa koje je, počev od februara ove godine, Amazon objavio na Tviteru, znamo da će se radnja serije odvijati tokom Drugog doba Srednje zemlje.

Ono obuhvata period od oko tri i po hiljade godina kada je Valar prognao Morgota u Prazninu, a završava se sa pobedom Izildura i saveza vilenjaka i ljudi nad Sauronom. Amazon je sve mape ispratio sa stihovima iz "One ring to rule them all" (Jedan prsten da svima vlada) poeme, što sugeriše da bi serija mogla, bar delom, da prikaže originalno stvaranje Prstena moći.

Još jedan bitan detalj na mapama je postojanje Numenora. U pitanju je Tolkinov ekvivalent Atlantidi: ostrvo na kojem je vladala civilizacija Dunedajna, a koje se vremenom urušilo u more. Preživeli su osnovali carstva Arnor i Gondor.

Nije nemoguće da ćemo u seriji videti neke od već poznatih likova. Budući da su popularni filmovi smešteni u Treće doba, hiljadama godina daleko od serije, većina njih neće biti ni rođena, ali će vilenjaci poput Galadrijel i Elronda biti živi. Ijan Mekelen je čak izjavio da bi volio da se vrati ulozi Gandalfa.

- Gandalf je star preko sedam hiljada godina, tako da nije nemoguće da se pojavim - kazao je on za BBC Radio 2.

Reditelj filmova Piter Džekson nedavno je za “Empire” rekao da definitivno neće imati ikakve veze sa serijom, ali ne prestaju glasine da zapravo hoće. Čini se da je nakon 23 sata filmova i 15 godina rada Piter Džekson rekao sve što je htio u vezi sa Srednjom zemljom, ali moguće da su ga tvorci serije konsultovali oko nekih stvari, zvanično ili ne.

Za sad nije otkriven datum kad se može očekivati premijera "Gospodar prstenova" serije, ali sve ukazuje na to da će ona ekskluzivno moći da se strimuje na Amazonu negde tokom 2021. Do tad nas očekuje još dosta priče o njoj.

(Telegraf.rs/Vijesti.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA