Počelo snimanje filma o Svetozaru Miletiću, prva klapa pala u Beogradu

Očekuje nas filmski spektakl, istorijska drama, ali i ljubavna priča sa puno emocija

  • 0

Snimanje filma o Svetozaru Miletiću, nekadašnjem političaru, gradonačelniku Novog Sada i advokatu, počelo je u petak, 4. oktobra, u Beogradu.

Povodom početka filma reditelj Darko Bajić rekao je da je dobio sjajan tekst i da mu je sama tema bila inspirativna.

- Rekao sam sebi: "Bajiću, šta si ti u istoriji?". Pravio sam "Crnog bombardera", filmove o budućnosti i vremenu u kom živim danas. Međutim, ova tema ne samo što je inspirativna, nego što priča podseća na savremeno-istorijska dešavanja, na sve ono što nam se danas dešava... Posle dugog istraživanja ove teme, mogu vam reći da se ništa nije promenilo. Balkan stoji tamo gde stoji, velike sile i njihovi interesi su isti kao što su i bili. Ovo je prvenstveno film, spektakl, istorijska drama, ali i melodrama i ljubavna priča, sa puno emocija - rekao je reditelj.

Darko Bajić Darko Bajić, Foto: Nikola Tomić

Glumici Katarini Žutić poverena je uloga jedne od glavnih likova, Milice, ćerke Svetozara Miletića, koja je očuvala ideale svog oca i  borila za emancipaciju žena.

- Ovaj scenario mi se jako dopao, zato što se bavi temama koje su bile nekada, tada 1920-te, 1870-te... Po mom mišljenju, to je priča koja nas i dan danas prati. Jako sam ponosna što sam dobila ovu ulogu. Izazov je. Milica je jedna snažna žena koja se borila za ravnopravnije društvo, što bi sada u modernom svetu bilo rečeno - rodna ravnopravnost, klasna jednakost... Za sebe mogu reći da sam feminista, ne sada da sam protiv muškaraca, nego da mislim da u modernom vremenu žene i dalje nemaju taj položaj koji su zaslužile da imaju. Na Balkanu je situacija takva da žene treba da sede u kuhinji i da gaje decu, pa tek onda da se bave nekim poslom. Ja sam protiv toga - rekla je glumica.

Katarina Žutić Katarina Žutić, Foto: Nikola Tomić

Pored Katarine, u filmu igraju i Ljubomir Bandović, Žarko Laušević,  Anja Pavićević, Andrija Kuzmanović, Nikola Ristanovski, Milutin Mima Karadić, Ana Franić, Milan Karadžić, Radovan Vujović i Dragan Petrović Pele. Na ovom projektu ukupno igra više od 100 glumaca.

Producent je Lazar Ristovski, izvršni producent je Zoran Janković, a urednik filma Slobodan Terzić.

Premijera filma planirana za maj 2020. godine u Novom Sadu.

Atmosferu sa prve klape filma radnog naziva "Svetozar Miletić" pogledajte u videu na početku teksta.

(Telegrad.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA