Istinita priča "Fahim, mali princ šaha" na 15. Kids Fest-u

Jubilarni dečiji filmski festival KIDS FEST od 14. do 20. oktobra u bioskopima širom Srbije

  • 0
Film Fahim

Foto: Promo

Istinita priča o Fahimu Mohamedu, svetskom junior šampionu u šahu rođenom u Bangladešu  2000. godine koji trenutno igra za Francusku, je samo jedna od premijernih filmskih pirča koju će domaća publika moći da vidi na 15. KIDS FESTU. Osim u filmu "Fahim, Mali princ šaha" u kojem jednu od glavnih uloga tumači proslavljeni francuski glumac  Žarar Depardije, od 14. do 20. oktobra najmlađi, a i oni straiji moći će da uživaju i u drugim naslovima različitih svetskih kinematografija: "Raul Taburin" (Francuska, Belgija), "Ja sam Vilijam" (Danska), "Pat i Mat: Zimska radost" (Češka), "Ailovo putovanje" (Francuska, Finska) i dr.

U ponedeljak 14. oktobra festival će svečano otvoriti animirana avantura "Čuvena invazija medveda na Siciliju" u Kombank Dvorani s početkom u 12h kada će se prisutnima obratiti ambasador festivala, glumac Ivan Jevtović koji nam ovom prilikom poručuje:

Svi smo mi deca. Deca strogih roditelja, deca čuvenih sportista, deca vrednih radnika, deca loših muzčara. Biću ovom prilikom smeo i hrabar da vam otkrijem svoj životni plan! Kad sam kao dete u bioskopskom mraku otkrio istine o svetu i sebi, odlučio sm da ću zauvek biti igrač-dete od akcije.

Ne propustite ni jednu priliku da zaronite u bioskopski mrak, to je okean čuda i vaših životnih snova.

Oktobra 2005. godine prvi put je zaživeo dečiji filmski festival KIDS FEST, u samo jednom bioskopu u Beogradu, kada su prikazana filmska ostvarenja potpuno drugačija od onih koja su do tada bila na bioskopskom platnu. Danas se festival održava u mnogim gradovima širom Srbije.

Film Fahim

Foto: Promo

U Beogradu dečiji filmski festival održaće se u bioskopima "Kombank Dvorana", „Cineplexx Ušće Shopping Center“, „Cineplexx 4D Delta City“, „Cineplexx BIG“ „Roda Cineplex“, „Tuckwood“, bioskop ,,Fontana’’ i „Cine Grand Capitol park Rakovica“, Kulturni centar Baraka. U Novom Sadu u bioskopima „Arena Cineplex“, "Cineplexx Promenada", u Kragujevcu u bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza“, dok će u Nišu centri dešavanja festivala biti bioskopi „Vilin grad“ i „Cineplexx Niš“. Kao i svake godine u Pančevu, Novom Sadu i Zrenjaninu posetioci će imati priliku da isprate festival u „Cinestar Cinemas“.

Karate su već u prodaji na blagajnama bioskopa, a cene ulaznica se razlikuju u zavisnosti od individualnih i organizovanih poseta i kreću se u rasponu od  200 do 370 dinara.

Program za 15. Kids Fest možete pronaći ovde.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA