≫ 

Reditelj Marko Sopić: "Ekipa" ne govori o sukobu između Zvezde i Partizana

Premijera filma će biti održana 23. oktobra u Sava centru, a istovremeno će ostvarenje biti prikazano i u Njujorku i Torontu.

  • 1
Film Ekipa Foto: Promo

Na konferenciji za novinare, povodom premijere filma "Ekipa", govorili su reditelj Marko Sopić, koproducent Marko Jovičić, scenarista i protagonista Rade Ćosić, kao i glumci Ivana Dudić, Lazar Đukić, Ratko Tankosić i Ljubomir Nikolić.

- Film "Ekipa" ne govori o sukobu Zvezde i Partizana, i to što je glavni lik fudbaler Partizana i što se sve odvija na derbiju je samo bekgraund cele priče. Glavni junak se tokom filma izvlači iz velikih problema u kojima se našao i na kraju stiže na mesto koje je najvažnije u životu, a to je ljubav - rekao je reditelj Marko Sopić.

Ivana Dudić, nova filmska nada, je rekla da je poruka ovog filma, uprkos sportskoj tematici, ta da sve ljude zapravo pokreće ljubav.

- Glavni lik u filmu je mladi, talentovani fudbaler u usponu, koji ima priliku postane velika zvezda, ali se u kjučnom momentu ipak odlučuje zbog devojke u koju se zaljubio da rizikuje svoj i život svojih prijatelja - istakla je Dudić.

Autori filma su otkrili da su zvezde ovog filma, Srđan Žika Todorović, Ljubomir Bandović, Sergej Trifunović, Dragan Jovanović i Miloš Timotijević, odmah pristali da budu deo tima jer ih je scenario filma uhvatio "na prvu loptu".

Film Ekipa Foto: Promo

- Nije bilo pregovora sa njima. Jednostavno, svako od njih je pristao da igra u našem filmu odmah posle prvog razgovora i pročitanog scenarija. Dopala im se tema, kako je napisan scenario, uloge, i tako smo uspeli da imamo sve ove odlične glumce u našem filmu. Svi oni su imali težak zadatak jer je film neprekidno na ivici između komedije i drame, a to je veoma teško igrati - rekao je reditelj Marko Sopić.

Koproducent filma "Ekipa" Marko Jovičić je otkrio zanimljiv detalj sa prvog snimajućeg dana, koji se odigrao tokom pravog derbija Zvezda – Partizan.

- Prvu scenu smo snimali tako što su petnaest minuta pre početka derbija, pred punim tribinama, na teren Partizanovog stadiona utrčali statisti u zvezdinim dresovima. I dok snimamo scenu kontranapada, zove direktor stadiona da mi kaže da ga zove vođa navijača i pita o čemu se radi, i da li da "uleću na teren". Kada vam tako krene snimanje filma, znate da ili ginete ili pobeđujete. Mislim da smo pobedili, odnosno da smo napravili odličan film. Svu tu autentičnu atmosferu će osetiti i gledaoci - napomenuo je Jovičić.

Premijera filma "Ekipa" biće održana 23. oktobra u Sava centru, u Beogradu, a istovremeno će film biti prikazan i u Njujorku i Torontu. Nakon toga film će moći da pogleda publika u svim bioskopima u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA