≫ 

Gledaoci će biti prikovani za male ekrane: Upravo počinje domaća krimi serija koja će vas oduševiti

Nova krimi-serija ima 11 epizoda i prati junake iz tri sveta: kriminala, policije i tinejdžera

  • 15

Video: Red trilera, red ljubavi: Počinje nova serija Grupa!

Večeras od 20.05 sati na prvom programu RTS-a počinje prva od 11 epizoda nove dramske serije "Grupa", koja prati tri grupe junakapolicajce, kriminalce i tinejdžere. Iako deluje da žive svako za sebe, zapravo koegzistiraju zajedno, jer su povezani zločinom, tako da svaka epizoda serije obiluje triler i emotivnim obrtima.

U fokusu prve linije priče je policajac Gaga koga će istraga zločina dovesti do Strahinje, čoveka za koga sumnja da je umešan u ubistva. Kriminalac Strahinja koji pokušava da legalizuje svoje poslove ucenama i potkupljivanjem stožer je druge linije priče, dok treća linija priče prati tinejdžera Vanju, koji će se sticajem teških okolnosti naći između policajca i kriminalca. Pred Vanjom je težak izazov - kojoj strani će se prikloniti.

U prvoj epizodi upoznajemo braću - tinejdžere Luku i Vanju koji odrastaju na Dorćolu sa samohranom majkom. Mlađi brat Vanja pokušava da se afirmiše na sportskom terenu, dok se stariji bavi dilovanjem. Zaplet počinje kada Luka ode na kućnu žurku i tamo upozna devojku Danicu, kojoj prodaje ekstazi.

Posle tragedije koja se iznenada dogodila, Lukin život se u potpunosti menja. On se nalazi u procepu između moćnog biznismena i inspektora trećeg odeljenja, koji pokušavaju da ga pronađu. Tinejdžer odlazi kod kriminalca Borisa od koga traži pomoć. Mafijaš pristaje, ali zahteva od Luke uslugu. U međuvremenu, inspektor Gaga pokušava da uđe u trag snajperisti koji je ušao u zemlju i tako spreči ubistvo...

"Grupa" nije klasična policijska serija o istrazi, nije slika srpskog društva i omladine, niti je čini samo ljubavni zaplet. Ova složena drama, realistična je priča o stvarnom životu, a porodične priče, svet gradskog podzemlja i sveprisustvo savremenih tehnologija, isprepleteni su i čvrsto povezani.

"Grupa" je zapravo nastala od pilot serije "Odeljenje" koji je urađen 2014. godine i koji na Jutjubu ima više od 1,2 miliona pregleda.

Veći deo ekipe serije čine mladi glumci u glavnim ulogama, a pomažu im starije kolege. Među mlađim glumcima su Denis Murić, Pavle Mensur, Ivana Zečević i Marko Milivojev, koji imaju dvadesetak godina i oni su u ulogama tih tinejdžera koji ulaze u svet droge, dilovanja i kriminala.

Glumačku ekipu čine još i Vojin Ćetković, Branka Katić, Milica Mima Trifunović, Tijana Marković, Jasna Đuričić, Nela Mihajlović...

Kreatori serije su Uroš Tomić i Dragan Đurković.

Video: Evo kako izgleda kada u Grupi tri sveta povezana zločinom moraju da žive zajedno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Leonsito

    13. oktobar 2019 | 21:39

    Umesto nekog humora ili kulture na spavanje nas šalju dosadnom obukom za kriminalce. Deca će imati mnogo toga da nauče.

  • Dragana Zezelj

    13. oktobar 2019 | 22:26

    Bolje da mladi vide sta netreba da im bude vodilja u zivotu Serija je za 1 epizodu super i poucna je.Mladi misle da ce kriminalom i prostitucijom doci do velikih para a nije tako.

  • Hulk

    13. oktobar 2019 | 21:36

    Promocija kriminala. Skoro da je udžbenik za nova pokolenja kriminalaca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA