≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Emanuela": Meki erotski film koji je raspalio omladinu Jugoslavije osamdesetih

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spada u klasike evropskog i svetskog erotskog filma i bio je veoma popularan na samom početku emitovanja

  • 5
Sylvia Kristel EMANUELA ( Emmanuelle ) iz 1974. godine Insert iz filma "Emmanuelle": Foto: Profimedia/Entertainment Pictures

Početkom osamdesetih pravu pomamu među srpskom publikom izazvao je meki erotski film "Emanuela" Žasta Žekina, zbog kog je publika hrlila u bioskope.

Mladu manekenku Emanuelu glumi Silvija Kristel, a radnja prati njen dolazak u Bangkok kako bi se pridružila starijem suprugu, diplomati Žanu. Oni se vole, ali uzajamno tolerišu vanbračne afere. Žan Emanuelu čak podstiče na seksualne ekstaze kakve nije mogla ni da zamisli. Emanuela ima blizak odnos sa mladom Mari-Anž, ali i sa starijom Bi s kojom odlazi u džunglu gde istražuje svoju seksualnost.

Film je premijeru u Francuskoj imao 1974. godine, a u Jugoslaviju je stigao 1981. godine. Spada u klasike evropskog i svetskog erotskog filma i bio je veoma popularan na samom početku emitovanja. Međutim, tadašnji francuski predsednik Žorž Pompidu je zabranio film, a njegov naslednik, Valeri Žiskar D'Esten, ga je vratio u bioskope. Valerijeva ljubavnica je bila Silvija Kristel.

Kritičarima se nije svidelo ovo ostvarenje, koje je ubrzo postalo jedan od finansijski najuspešnijih filmova Francuske. Iako mu je početni budžet bio oko 500 hiljada dolara, film je zaradio 100 miliona dolara!

Godine 1975. napravljen je i nastavak pod nazivom "Emanuela: Radosti žene".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Leskovac

    14. oktobar 2019 | 12:18

    Secam se filma kao 16 -to godisnjak. Neznam koliko puta sam ga gledao sa drugarima. Lepa vremena.😄

  • Rerna

    14. oktobar 2019 | 12:59

    Ja mislio Neda Arneric

  • Mile

    22. oktobar 2019 | 18:21

    ima bar još 5-6 Emanuela nastavaka. Najbolji mi je onaj: Emanuela i poslednji kanibal

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA