≫ 

Režiser objasnio najjeziviju scenu iz filma "Džoker"

I dok se domaći filmski kritičari, režiseri i dramaturzi spore oko umetničke vrednosti ovog ostvarenja, naša publika je, poput svetske, apsolutno oduševljena filmom

  • 0
Joaquin Phoenix Hoakin Finiks Džoker Foto: Tanjug/AP

Pojedini libertarijanci su uputili pozitivne kritike ovom "modernom levičarskom remek-delu", a mnogi prognoziraju i da će "Džoker" na dodeli Oskara doživeti uspeh kakav su imali "Titanik" ili "Gospodar prstenova".

Kako i dalje traju bioskopske projekcije i čitava medijska pompa, režiser Tod Filips je za "The New York Times" obrazložio jednu od najjezivijih scena filma.

Radi se o sceni u kojoj Hoakin Finiks pleše sam u toaletu, a pored objašnjenja simbolike, režiser je otkrio i to da je scena nastala spontano - Finiksovom improvizacijom i menjanjem scenarija.

Prema incijalnom planu trebalo je da Artur, odnosno Džoker, uđe u toalet i sakrije pištolj, pa da onda gleda svoj odraz u ogledalu, zapitan nad tim što je uradio. Međutim, ni Todu ni Haokinu se taj sled nije činio logičnim, pa je sat vremena pre snimanja Tod pustio kompoziciju muzičarke Hildur Gudnadotir, koja je i radila muziku za film. Haokin je mahinalno krenuo da pleše uz tu muziku, upravo u tom toaletu gde je bio sam sa Todom, dok je 250 članova ekipe čekalo ispred.

Oboje su znali da je to to, da je Artur jedna od onih osoba koje imaju muziku u sebi, ali da prilikom plesa izlazi i Džokerov mrak. Tako je i soundtrack postao integralni deo filma.

Video objašnjenja za nedelju dana je dobio više od tri miliona pregleda, a neki su ostavljali komentare da je scena plesa poput njegovog rođenja, dok su drugi citirali Ničea.

Pogledajte scenu:

Video: Najveći sabor fanatika Hari Potera u Barseloni

(Telegraf.rs/Noizz.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA