7 stvari koje niste znali o glumcu legendarnog Del Boja iz "Mućki": Prvo dete dobio u 61. godini

Njegove uloge su nam dobro poznate, ali šta znamo o njemu kao osobi?

  • 5

Ser Dejvid Džejson je engleski glumac, komičar, scenarista i televizijski producent. U svetu je poznat po liku Dereka "Del Boja" Trotera u komičnoj TV seriji "Mućke", koja je snimana od 1981. do 2003. godine. Kao Del Boj se poslednji put pojavio 2014. godine.

Dejvid danas ima 79 godina i i dalje je neumoran. Poslednja TV uloga koju je odigrao je bila lik Grenvila u seriji "Still Open All Hours" u kojoj se pojavio u 34 epizode, u periodu od 2013. do 2018. godine.

Njegove uloge su nam dobro poznate, ali šta znamo o njemu kao osobi?

Ovo su 7 stvari koje niste znali o neponovljivom Del Boju... 

Only Fools and Horses, Mućke

Foto: Profimedia/ Press Association

1. Njegovo pravo ime nije Dejvid Džejson

Rođen je kao Dejvid Džon Vajt 2. februara 1940. godine u Edmontonu, u Midlseksu. Kao i mnogi drugi, počeo je da se potpisuje pseudonimom, jer je tad već postojao neko sa imenom Dejvid Vajt. Ime Džejson je uzeo iz filmskog klasika iz 1963. godine - "Džejson (Jason) i Argonauti".

2. Mislio je da će TV serija "The Darling Buds of May" biti veliki uspeh ili veliki promašaj

Dejvid je, uporedo sa "Mućke", glumio i u uspešnoj seriji sa Ketrin Zita-Džons, koja je zasnovana na knjigama H. E. Bejtsa. Dejvid je mislio da serija "ne daje ništa", ali se ispostavilo da nije imao razloga za brigu.

3. Kvalifikovani je pilot helikoptera

Iskusan je pilot helikoptera. Počeo je da leti sa 28 godina.

Serija

Printskrin: Youtube/SWNS TV/Gold

- Nikad nisam mislio da sam nadaren za školu. Ali kad sam počeo da letim, shvatio sam da mi ne treba akademski mozak, samo su mi potrebne upornost i predanost - izjavio je jednom za "Daily Telegraph".

4. Ima ćerku

Prvu i jedinu ćerku dobio je kad je napunio 61 godinu, sa devojkom, a sad suprugom, Džil Hinčklif. Nazvali su je Sofi Mej.

- Nismo izabrali ime sve dok se nije rodila. Ime nije dobila ni po kome iz naših porodica, ali nam se dopalo i izgleda da joj savršeno pristaje - istakao je Dejvid.

5. Sačuvao je veoma posebne suvenire sa snimanja "Mućki"

Da li se sećate epizode kad je Del Boj otkrio "Pekam Spring" vodu u svojoj bašti, pa je počeo da je prodaje? Dejvid je do danas sačuvao nekoliko flaša i izjavio je da će zauvek imati posebno mesto u njegovoj kući i da neće piti vodu iz njih. Ipak je to "BBC-jeva voda!" 

Del Boj i Rodni, mućke, Nicholas Lyndhurst and Sir David Jason

Foto: Profimedia/Matrix

6. Dejvidov stariji brat je, takođe, glumac

Dejvidov stariji brat, Artur Vajt, takođe je glumac. Uz Dejvida se pojavio u čak 27 epizoda "A Touch of Frost" kao Erni Trig, a sa Dejvidom je ponovo radio i u komičnoj fantaziji "The Colour of Magic". Artur se pojavljivao i u serijama "Crossroads" i "The Professionals".

7. Trebalo je da igra kaplara Džonsa u "Tatinoj vojsci"

Klajv Dan je na kraju tumačio ovog lika u kultnoj komediji "Dad's Army", ali je Dejvidu izmakao "kroz prste" jer je snimao drugi projekat u to vreme.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Naj

    15. oktobar 2019 | 14:09

    Nešto najbolje što sam gledao u zivotu!I uvek cu gledati!zena kaze-ti nisi normalan!gledas isto 1000 puta!Ma gledacu milion puta!

  • Saša

    15. oktobar 2019 | 14:14

    Mućke, del boj, rodni, stric Albert, za sva vremena..... Forever, zauvek...

  • PvCZ

    15. oktobar 2019 | 15:19

    This time next year we'll be millionaires! Najjača serija ikad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA