Martin Skorseze snimio svoj najbolji film: Kritičari oduševljeni ovom mafijaškom pričom

Reč je o klasičnom gangsterskom filmu, ali bez veličanja mafijaša

  • 3

Reditelj koji je nedavno razljutio pola sveta izjavom da "ne može da se natera da pogleda glumce u luna parku" - čitaj: "Osvetnike", snimio "najbolji film u poslednjih 30 godina.

Legendarni Martin Skorseze je snimio "svoj najbolji film", ukoliko je verovati svetskim filmskim kritičarima, koji su imali prilike da pogledaju "Irca". Svaki film "ovog čoveka" je odličan, a "najbolji" - "Goodfellas" ili "Dobri momci". Sad se pojavio "The Irishman" i ljudi ne znaju šta da misle...

Kritičari kažu da je film predivno snimljen, da se Skorseze vratio žanru koji ga je proslavio i to u društvu najvećih faca Holivuda - Roberta De Nira, Harvija Kajtela, Ala Paćina i Džoa Pešija.

U svetlu Skorsezeove izjave da bi bilo lepo da "batalimo superherojske filmove i pogledamo priču", u ovom filmu dobijate upravo to, klasičan gangsterski film, ali u ovom filmu nema veličanja mafijaša.

Radnja "Irca" prati život plaćenog ubice zaposlenog kod porodice Bufalino Frenka, Irca Širana, koji se u staračkom domu priseća svojih početaka u ovom svetu. Jedan od njegovih zadataka bilo je čivanje Džimija Hofe, kojeg igra Paćino, koji je imao veliki uticaj i povezanost s ljudima iz kriminalnog miljea. Hofa je nestao 1975. godine i njegov slučaj je do danas neređen.

Širan priča svoju verziju priče... Kritičar "Gardijana Piter Bredšo napisao je da smo "imali prilike da se zasitimo mafijaških filmova, ali Skorseze te priče vraća u fokus, s naglaskom na Frenkovoj krivici. Čovek koji je odavno amputirao mogućnost da oseća žaljenje, više nije u stanju da se pomiri sa sopstvenim osećanjima. Ovo je jedno ogromno Skorsezeovo dostignuće".

(Telegraf.rs/Mondo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kosmos

    18. oktobar 2019 | 07:46

    Najbolji medju najboljima!!!

  • Uros

    18. oktobar 2019 | 10:16

    Skorseze i Kopola su moji favoriti i najbolji su u svom poslu, a u Irishman-u glumi krem glumackog miljea, ne sumnjam da ce ovaj film biti odlican!

  • strašno

    18. oktobar 2019 | 19:34

    Ne sme ni on mučenik da kaže otvoreno, da je feministički komitet Holivuda uništio filmove. Danas se prave filmovi za debile.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA