Film "Slučaj Makavejev ili Proces u bioskopskoj sali" u Domu kulture "Studentski grad"

Dokumentarac otkriva najveću traumu socijalističke Jugoslavije, a to je pokušaj uspostavljanja demokratije bez suštinske slobode

  • 0

Dokumentarni film "Slučaj Makavejev ili Proces u bioskopskoj sali", Gorana Radovanovića, biće prikazan 24. oktobra u 20h u Maloj sali Doma kulture "Studentski grad" na Novom Beogradu.

Ovo ostvarenje istražuje poziciju umetnika u socijalističkoj Jugoslaviji i usredsređuje se na političku i društvenu klimu u kojoj je sa javnih govornica i pod pokroviteljstvom Komunističke partije osuđivan film "Misterije organizma" Dušana Makavejeva iz 1971. godine.

U filmu se pojavljuju Milena Dravić, Svetozar Cvetković, Slobodan Miletić, Ilija Bašić, Petar Volk, Andrej Popović, Branislav Dimitrijević.

Goran Radovanović je reditelj više hvaljenih i nagrađivanih filmova, kao što su "Oktoberfest", "Kasting", "Pileći izbori", "Uz Fidela do kraja", "Terasa", "Enklava", koja je bila i srpski kandidat u trci za Oskara za najbolji film sa neengleskog govornog područja za 2015. godinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA