≫ 

Ćerka Brusa Lija besna: Tarantino neće da cenzuriše "Bilo jednom u... Holivudu" za kinesko tržište

Šenon Li je razočarana kako je njen otac predstavljen u ovogodišnjem filmu slavnog režisera

  • 0
Once upon a time in Hollywood

Foto: Tanjug/AP

Kventin Tarantino neće ispravljati scene iz filma "Bilo jednom u... Holivudu" kako bi "umirio" kinesko tržište, prenosi "The Hollywood Reporter".

Režiser je zauzeo čvrst stav kad je kineska regulativa otkazala zakazanu premijeru filma, koja je trebalo da se održi 25. oktobra ove godine, a filmskoj kući "Sony Pictures Entertainment" nije dato objašnjenje zbog čega se to desilo.

Pojedini veruju da razlog ovome leži u Tarantinovom prikazu Brusa Lija, heroja mnogih u Kini. Porodica i prijatelji čuvenog majstora borilačkih veština napominju da je Li u filmu predstavljen kao "karikatura".

Izvor "Holivud reportera" kaže da je ćerka Brusa Lija, Šenon Li, tražila od Kineske nacionalne filmske administracije da zahteva od Tarantina da promeni scene koje se tiču njenog oca. 

Bilo jednom u Holivudu, Kventin Tarantino

Foto: Promo

- Moj otac ispada kao arogantni se*onja, a ne kao neko ko je morao da se bori triput više nego drugi koji su prirodno postizali ono što su želeli. Bilo mi je neprijatno da sedim u bioskopu i da slušam ljude koji se smeju mom ocu - izjavila je Šeron u julu ove godine.

Tarantino, koji je poznat po tome da menja svoje filmove u poslednjem trenutku i bez obzira na ugovorne obaveze, ne planira da sarađuje sa kineskim nadležnicima, prenosi "Holivud reporter".

Da podsetimo, film govori o događajima koji su prethodili surovim "Menson ubistvima" u Los Anđelesu 1969. godine, a glume Leonardo Dikaprio, Bred Pit i Margo Robi.

U poslednje vreme, odnosi Kine i SAD su zategnuti, budući da se SAD zalaže za nepostojanje cenzure što u Kini nailazi na bunt. Kina je za svoje tržište nedavno ukinula i TV seriju "South Park", i zabranila bilo kakvo njeno spominjanje na društvenim mrežama.

Video: Da li su Oskari uvek bili fer?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA