• 0

Saga se završava, priča zauvek živi: Objavljen finalni trejler za "Ratovi zvezda: Uspon Skajvokera"

Krajem ove godine završiće se priča o porodici Skajvoker, koja se desila "nekada davno, u dalekoj, dalekoj galaksiji"

  • 0

Pod sloganom "Saga se završava. Priča živi zauvek" objavljen je finalni trejler za poslednju, devetu epizodu "Ratova zvezda" - "Uspon Skajvokera", čija je svetska premijera zakazana za 18. decembar.

Krajem ove godine završiće se priča o porodici Skajvoker, koja se desila "nekada davno, u dalekoj, dalekoj galaksiji". I zaista, ova naučnofantastična bajka jeste počela davno - 1977. godine kada je Džordž Lukas snimio "Ratove zvezda" - film koji će ubrzo postati planetarni pop fenomen za kojim su usledila dva veoma uspešna nastavka: "Imperija uzvraća udarac" (1980) i "Povratak džedaja" (1983).

Budući da su filmovi u trilogiji bili označeni kao epizode četiri, pet i šest, bilo je jasno da ćemo jednog dana saznati šta se u "dalekoj, dalekoj galaksiji" dešavalo pre Luka, Leje i Hana, i kako je džedaj vitez Anakin Skajvoker postao ozloglašeni Dart Vejder. Taj dan je konačno došao 1999. s prvom epizodom nove trilogije - "Fantomska pretnja". Međutim, do 2005. godine, do kada su prikazana i dva preostala filma - "Napad klonova" i "Osveta Sita" - kritika i obožavaoci bili su, u najmanju ruku, razočarani.

Ratovi zvezda, Star Wars: The Rise Of Skywalker

Uspon Skajvokera" je definitivni kraj ove svemirske priče, Printskrin: Youtube/Star Wars

Uprkos impresivnim vizuelnim efektima, preovlađuje mišljenje da kvalitet priče i razvoj likova nisu bili ni približnog kvaliteta kao u filmovima s kraja 70-ih i početka 80-ih. I taman kada su svi mislili da je na "Ratove zvezda", bar kada je o avanturama porodice Skajvoker reč, stavljena tačka, dolakskom Diznijeve imperije u "daleku, daleku galaksiju", stvari su se promenile - Luk, Leja i Han vratili su se na veliko platno u još jednoj trilogiji, u čijem je fokusu nova generacija svemirskih heroja - misteriozna heroina Rej, i ambiciozni i okrutni Kajlo Ren.

Uprkos podeljenim reakcijama na prva dva filma - "Buđenje sile" (2015) i "Poslednji džedaj" (2017) - uzbuđenje kod obožavalaca raste kako se ova "svemirska sapunica" bliži kraju. Jer, prva dva filma su otvorila brojna pitanja na koja mnogi očekuju odgovore - o Rej, o Kajlo Renu, o Sili, o Skajvokerima, o džedajima, o vrhovnom vođi Snouku i "Prvom redu"...

Ratovi zvezda, Star Wars: The Rise of Skywalker

Rasplet konačno stiže u decembru filmom "Uspon Skajvokera" Printskrin: Youtube/Movieclips Trailers

Rasplet konačno stiže u decembru filmom "Uspon Skajvokera" koji je, bar prema najavama iz "Diznija", definitivni kraj ove svemirske priče, ali ne i avantura drugih junaka iz univerzuma "Ratova zvezda".

(Telegraf.rs/N1)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima