≫ 

Svake večeri oni smišljaju pitanja za "Slagalicu", a sada su opet najbolji u srpskom kvizingu

Upoznajte "najveće krivce“ za laka i teška pitanja i zadatke u najgledanijem kvizu u Srbiji

  • 1
Prvenstvo Srbije u kvizingu Foto: Promo

Ivan Andonov i Bojan Lukić, autori pitanja u najpoznatijem srpskom kvizu "TV Slagalica“ ponovo su briljirali na prvenstvu Srbije u kvizingu. Ova dva zanimljiva momka poslednje četiri godine smenjuju se na čelu liste najboljih takmičara.

Na nedavno održanom devetom po redu prvenstvu u kvizingu, koje organizuje Srpska kviz asocijacija, Andonov je zadržao prošlogodišnju titulu pobednika, a u stopu ga prati Lukić, koji je na prvom mestu bio dve godine za redom pre Andonova.

Andonov i Lukić, momci svestranog, sportskog i kosmopolitskog duha odlično su se snašli u pisanju pitanja i zadataka za čuveni kviz. Saradnici "Slagalice“ dele isti datum (30. jun) i mesto (Beograd) rođenja. Upoznajte bolje "najveće krivce“ za najinteresantnija pitanja i zadatke u najgledanijem kvizu u Srbiji.

Prvenstvo Srbije u kvizingu Prvenstvo Srbije u kvizingu Foto: Promo

Ivan Andonov (36) je završio sportski menadžment, govori 7 stranih jezika i ima ideju da uskoro upiše još neki. Autor je pitanja i zadataka za TV kvizove “Slagalica” (koja je prerasla u posaosa punim radnim vremenom), “Potera”, “Lavirint”, “Šesti krug”, “Igraj za zavičaj”, ali i “Put oko sveta”, gde je takođe autor samog koncepta tog kviza.

Ranije je i sam učestvovao u kvizovima “Slagalica”, “Najslabija karika”, “Supergenije”, “Toga se niko nije setio”. Prvak je Srbije u kvizingu 2018. i 2019. i u sastavljanju anagrama 2012. godine, do sada jedini u Srbiji spojio te dve titule. Objavio je zbirku poezije “Dobar dan smarači”, ali i svirao bubnjeve, bas-gitaru i pevao prateće vokale u više bendova.

Prvenstvo Srbije u kvizingu Ivan Andonov Foto: Promo

Posetio je preko 30 država Evrope uključujući Rusiju, Gruziju i Tursku, te SAD i Venecuelu, sledećeg aprila u planu je Japan. Najomiljenija kviz oblast bi bio film, ali onakav kakav se favorizuje u emisiji “Velika iluzija”, gde je "komercijala u drugom planu".

Redovan je učesnik Evropskih prvenstava u kvizingu i Kviz olimpijada, godišnjih open turnira u Hrvatskoj, kao i svih kvizova u organizaciji Srpske kviz asocijacije; takođe redovan učesnik na beogradskim pab kvizovima. U Zagrebu 2017. i ovog novembra u Sofiji, zajedno sa Bojanom Lukićem i Vanjom Tomaševim, bio je predstavnik tima Srbije na ekipnom delu Evropskog prvenstva u kvizingu; pre dve godine četvrti član bio je Žarko Stevanović, a ove godine će to biti Braca Kundalić.

Bojan Lukić (42) po struci je diplomirani inženjer arhitekture. Zaposlen je u privatnom preduzeću za projektovanje i izgradnju, trenirao je vaterpolo u VK "25. maj" i "Crvena Zvezda" (mlađe kategorije -pioniri i kadeti), odigrao jednu sezonu seniorske Srpske lige u vaterpolu (treći rang takmičenja) za VK „Stari grad“.

Prvenstvo Srbije u kvizingu Bojan Lukić Foto: Promo

U TV kvizovima počeo da učestvuje 2012. osvajanjem 2. ciklusa kviza „Put oko sveta“, dva puta uspešno učestvovao u kvizu „Potera“ (1. i 6. sezona), osvojio 95. ciklus „TV Slagalice“ 2016. godine.

Na kviz takmičenjima u organizaciji Srpske kviz asocijacije bio je pobednik na prvenstvu Srbije 2016. i 2017, drugoplasirani 2018. i 2019, trećeplasirani 2013. Prvoplasirani je bio na završnoj rang-listi SKA u sezoni 2016/17 i 2017/18, drugoplasirani za sezonu 2018/19. Na svetskim prvenstvima u kvizingu najveći uspeh koji je postigao je 95. mesto 2017. godine. Oženjen je i ima dvoje dece, Nađu i Uroša.

"TV slagalica“ emituje se svake večeri od 19 časova na RTS1.

Video: Oni smišljaju pitanja za učesnike TV Slagalice, a sada su odgovarali na naša

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA