≫ 

"Najlepša srpska zavarivačica" donela važnu nagradu ekipi portala Telegraf.rs za TV reportažu

- Ovo je prvi put da jedan video-format sa onlajn televizije dobije ovu prestižnu nagradu - poručuje naša Ivana

  • 4

Reportaža "Najlepša srpska zavarivačica" ekipe Telegraf TV koju čine Ivana Nedić (novinar), Dejan Timotijević (snimatelj), Marija Antonijević (montaža) i Nikola Tomić (fotograf) odnela je treće mesto u veoma teškoj konkurenciji u kategoriji TV reportaža na Internacionalnom festivalu reportaže i medija - INTERFER Zlatna NIKA 2019.

Vredno priznanje je tim važnije jer je prvi put u istoriji novinarstva u Srbiji jedan video-format sa onlajn televizije konačno prepoznat kao veoma kvalitetan, te je dobio ovakvu nagradu.

Ivana Nedić, Interfer Ivana ponosno pokazuje nagradu; FOTO: Privatna arhiva

- Drago mi je što je žiri INTERFER- a prepoznao kvalitet reportaže i uvrstio je u jednu od glavnih priznanja festivala. Posebno sam ponosna jer je ovo prvi put da jedan video format sa onlajn televizije dobije ovu prestižnu nagradu - kaže naša Ivana Nedić, dodajući da reportaža ne bi bila to što jeste bez snimatelja Dejana Timotijevića i montažerke Marije Antonijević.

Dejan Timotijević Naš snimatelj Dejan Timotijević, jedan od omiljenih kolega u redakciji; FOTO: Privatna arhiva

Divna Radosavljević, PR festivala INTERFER ističe da je reportaža "Najlepša srpska zavarivačica" otvorila vrata i drugim ovakvim formatima.

- Svake godine širimo festival trudeći se da uključimo više različitih formata i damo priliku da najbolje reportaže iz svih medija učestvuju u takmičarskom delu. Od ove godine očekujemo da se i druge online reportaže prijave na INTERFER - kaže ona.

Interfer Ivana Nedić i ostali dobitnici nagrada; FOTO: Telegraf

Internacionalni festival reportaže i medija - INTERFER Zlatna NIKA 2019. okupio je 24. put zaredom autore i najbolje reportere, laureate, dosadašnje pobednike i brojne prijatelje festivala, a u vrhu najboljih je i ekipa našeg portala!

U okviru pet takmičarskih kategorija - televizijska, novinska, radio, foto i društveno odgovorna reportaža, opšte vrednosti kao što su originalnost, novinarska hrabrost i društveni uticaj, vodile su kriterijum odabira najboljih radova, koji su i ove godine nagrađeni vrednim priznanjima i najvišom nagradom - statuom Zlatna NIKA.

Najviše priznanje Interfer-a Gran-prix, dobila je Jovana Uhrin za reportažu "San urgentne noći" o značaju doniranja organa i transplatacije, dok je prvo mesto u kategoriji TV reportaža osvojio je Budimir Ničić iz Glas Amerike za reportažu "Pošumljavanje teladi". Drugo mesto dele novinarka RTS-a Višnja Višnjić Milić i novinarka TV Vranje, Lolica Popović.

Pogledajte reportažu koja je odnela pobedu i nastavite da nas čitate i gledate, jer smo sve bolji i bolji:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA