≫ 

Dejvid Linč nagrađen počasnim Oskarom, a on uzvratio: "Akademija ima veoma zanimljiv ukus"

Režiser je poznat po svojim nadrealističnim i zagonetnim trilerima "Plavi somot", "Izgubljeni auto-put" i "Bulevar zvezda", kao i po popularnoj televizijskoj seriji "Tvin piks"

  • 0

Američki filmski režiser Dejvid Linč nagrađen je počasnim Oskarom za doprinos filmskoj industriji, saopštila je američka Akademija filmskih umetnosti i nauke.

U saopštenju objavljenom na "Twitteru" navodi se da je Linču dodeljeno priznanje u toku jučerašnje ceremonije u Los Anđelesu.

Linč je, u svom stilu, prokomentarisao dodelu ovog priznanja, rekavši da Akademija "ima veoma zanimljiv ukus".

Američki režiser poznat je po svojim nadrealističnim i zagonetnim trilerima "Plavi somot", "Izgubljeni auto-put" i "Bulevar zvezda", kao i po popularnoj televizijskoj seriji "Tvin piks".

Osim Linča, počasni Oskar dodeljen je i američkom glumcu Vesu Studiju i italijanskoj režiserki Lini Vertmiler, javio je "Sputnjik".

Počasni Oskar, ranije poznat kao "Specijalna nagrada", dodeljuje se od 1920-ih godina, kao nagrada za značajan doprinos onima čiji se rad te godine nije uklopio u postojeće kategorije.

Video: Da li je Entoni Hopkins poludeo ili sprema novu ulogu?

(Telegraf.rs/Srna.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA