≫ 

Dejvid Beniof i Den Vajs, kreatori "Igre prestola", ipak neće raditi "Ratovi zvezda trilogiju"

Ugovor vredan 200 miliona dolara je presudio

  • 3
David Benioff and Dan Weiss Foto: flickr/Gage Skidmore

Scenaristi i producenti "Igre prestola" Dejvid Beniof i Den Vajs, koje većina fanova krivi za fijasko poslednje sezone, neće ipak raditi na "Ratovi zvezda" trlogiji, što je trebalo da bude njihov novi projekat. Vest je uglavnom obradovala "Star wars" fanove koji su strahovali da bi isti pristup koji je imao prema GOT-u dvojac mogao da primeni i na njihovoj voljenoj svemirskoj franšizi.

Kako su Beniof i Vajs rekli, 200 miliona dolar vredan ugovor koji su potpisali sa Netflix-om ne ostavlja im vremena da se posvete trilogiji koju Dizni Lukasfilm planira da snimi.

Po prvobitnom dogovoru, Beniof i Vajs je trebalo da za Dizni Lukasfilm napišu i produciraju nove filmove koji neće pratiti glavni narativ "Ratova zvezda". Ta osnovna priča trebalo bi da bude gotova ovog decembra kada film "Ratovi zvezda: Uspon Skajvokera" bude stigao u bioskope.

Ranije ove godine je ipak objavljeno da su, od šest ponuda različitih studija, njih dvojica izabrali da za Netfliks pišu i produciraju nove programe. Za svoj rad potpisali su ugovor vredan 200 miliona dolara.

- Žao nam je što istupamo sa ove pozicije, ali osećamo da ne bi mogli da završimo sve poslove podjednako dobro. Volimo "Ratove zvezda". Kada ih je Džordž Lukas stvorio, stvorio je i nas - rekli su oni u izjavi.

Sudeći po društvenim mrežama, ljubitelje "Ratova zvezda" vest je obradovala. Podsetimo, jedan od zahteva peticije koju je preko milion i po gledalaca "Igre prestola" potpisalo po završetku serije bio je upravo da čuveni producenti ne budu deo "Star wars" franšize. Iako najverovatnije nemaju ništa s tim, oni ovo doživljavaju kao svoju malu pobedu.

Fanovi franšize ipak ne treba da brinu. U planu je sve vreme bila i odvojena trilogija "Poslednji džedaj" koji će režirati Rajan Džonson, zatim film koji potpisuje Kevin Feidž, potom Dizni+ serija "Mandalorijan", kao i još jedan naslov ovog kanala u kome će se Evan Mekgregor vratiti kao Obi-Van Kenobi.

Video: Ovo je poslastica za sve štrebere: X-wing od Lego kocki

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA