"Svilen konac" ceo svet sluša u najpopularnijoj Netflix seriji. Malo je falilo da čuju i "Tiho noći"

Ovu pesmu je napisao čika Jova Zmaj, bila je omiljena pesma Nikole Tesle, pevali su je veliki Zvonko Bogdan i Mišo Kovač od Vardara pa do Triglava, napisao je glumac

  • 14
darko perić, la casa de papel Printskrin: Instagram/Darko Perić Official

Španska serija "La casa de Papel" (Kuća od papira) najgledanija je na Netflix-u van engleskog govornog područa. Jednu od glavnih uloga u njoj igra naš glumac Darko Perić, a kako je njegov lik Helsinki Srbin, tako se kroz seriju naš jezik i poneka pesma s vremena na vreme provuku.

Kada je Helsinki, jedan od pljačkaša Kraljevske kovnice, pevuši "Svilen konac", gledaocima sa ovih prostora bilo je toplo oko srca. Kada je psovao i pretio na srpskom, radio ih je adrenalin.

No scena koju je sam Perić zahtevao da se snimi bila je ona u kojoj se (sledi spojler za sve one koji nisu gledali seriju) oprašta od svog rođaka Osla i na usnoj harminici svira Zmajevu pesmu "Tiho noći".

Ovu pesmu je napisao čika Jova Zmaj, bila je omiljena pesma Nikole Tesle, pevali su je veliki Zvonko Bogdan i Mišo Kovač od Vardara pa do Triglava, ovo je moj mali omaž svim ovim velikanima i svim dobrim ljudima koji znaju o kojoj pesmi govorim. P.S. Scena je isečena - napisao je Perić na svom Instagram profilu i objavio celu scenu.

On je ranije medijima objasnio da su razlog zašto milioni ljudi koji gledaju Netflix nisu čuli ovu divnu pesmu - autorska prava. No šteta je donekle popravljena kada je sam glumac objavio isečak iz serije.

Darko (42) je inače rođen u Kladovu, ali je davne 1995. godine odlučio da napusti rodni grad i uputi se u Rumuniju na studije veterine. Odatle ga je život odveo u Berlin, a onda u Madrid, gde trenutno živi i radi.

Svetsku slavu postigao je upravo u seriji "La casa de Papel", ulogom simaptičnog snagatora mekog srca, učesnika ratova i veterana podzemlja. On je jedan od dva Srbina koji se priključuje grupi pljačkaša, na čelu sa misterioznim profesorom, koji nemaju šta da izgube, ali mogu da dobiju mnogo ako uspeju da izvedu pljačku koju niko pre njih nije - da upadnu u nacionalnu štampariju novca i sami naprave svoj ulov.

Inače, iako su uloge bile pravljene za dvojicu Čečena, čim su tvorci serije videli Darka i njegovu karakterističnu bradu, scenario je promenjen, a likovi su postali Mirko i Ratko, odnosno Helsinki i Oslo. Ovog drugog igra španski glumac Roberto Garsija Ruiz.

Ukoliko niste gledali ovu seriju, od srca vam je preporučujemo. Zasada su izašle tri sezone, a šuška se da bi u januaru 2020. mogla da izađe 4. sezona, tj. drugi deo druge sezone.

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    3. novembar 2019 | 10:41

    Ovo je jedna od najboljih serija ikada

  • Aca

    3. novembar 2019 | 10:51

    Jedna od najboljih serija ikada. Pored gomile glupih serija koje nase televizije otkupljuju neko je mogao da se seti i prikaze ovu odlicnu seriju i nasim gledaocima.

  • Nemke

    3. novembar 2019 | 11:23

    Kakva serija uh...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA