≫ 

Bizarni razlozi zbog kojih su glumci tražili dublere: Bez majčinog mleka i intimnih tetovaža, molim

Eh kad bi i običan radni svet neko mogao tek tako da "zameni"

  • 0
Džordž Kluni, Vera Farmiga Printskrin: Youtube/Movieclips Classic Trailers

Baš kao i svi ostali, glumci se s vremena na vreme na poslu suoče sa nekim zadatkom koji jednostavno ne žele da urade. Sreća po njih, postoji rešenje - nađu dublere spremne da se svuku nagi, izvedu vratolomne scene ili se zaigraju sa nekim ispod jorgana.

Dok neki traže dublere za scene koje se suprotstavljaju njihovim moralnim principima ili fizičkim mogućnostima, drugi za to imaju veoma bizarne razloge. Takve su, na primer, sledeće situacije, zbog kojih ćete sigurno podići obrve:

MAJČINO MLEKO NIJE ZA TEBE

Pre nego što je postala prepoznatljivo lice psihološkog serija "Prizivanje zla" ("The Conjuring") Vera Farmiga dobila je nominaciju za Oskara za ulogu u filmu "U vazduhu" iz 2009. godine. Tu joj je partner bio niko drugi do holivudski zavodnik broj 1 - Džordž Kluni, sa čijim je Rajanom njena Aleks povremeno bila u vezi.

- Teško je nemati hemiju sa tim čovekom - iskreno je priznala Farmiga jednom prilikom.

Međutim kada je trebalo da snimi seksi scene, uprkos Klunijevom šarmu, glumica je tražila dublerku. Razlog svako može da shvati - Farmiga je samo nekoliko nedelja ranije rodila bebu koju je još uvek dojila.

- Probala sam da snimim scenu na kojoj mi se videla pozadina, ali imala sam mnogo kilograma viška imala. Moja pozadina je bila prevelika - rekla je ona za Independent.

Džordž Kluni Klunijevom šarmu nije bilo lako odoleti Foto: Tanjug/AP/ANSA

Kasnije je za Entertainment Weekly navela još bizarniji razlog.

- Da mi sa obe strane curi mleko iz grudi - to bi bilo nepristojno - rekla je tada taze mama.

VAMPIR KOJI DAVI

Krajem 1990-ih Vesli Snajps glumio je Blejda, vampira koji hoda po danu i bori se protiv svoje vrste, u trilogiji koja je punila bioskope. Poslednji film "Blejd: Trojstvo" bio je najneuspešniji od svih, a kolege su kasnije za to krivile upravo Snajpsa.

- Vesli je dolazio na set samo za scene kada je kamera trebalo da ga snimi izbliza. Sve ostalo je radio njegov dubler. Toliko su se on i reditelj Dejvid Gojer svađali - rekao je svojevremeno Peton Osvalt, koji je u filmu igrao Hedža.

Navodno je Snajps pokušao da jednom prilikom zadavi Gojera, zbog čega je reditelj do kraja filma na set dolazio sa bajkerima koje je unajmio kao privatno obezbeđenje.

AHAHAHAHAHA

Da li ste ikada čuli šalu koja vas je toliko zasmejala da niste mogli da prestanete da se kikoćete? Upravo se to desilo Džejn Sejmor, koja je imala samo 20 godina kada je dobila šansu da zaigra pored Rodžera Mura u "Živi i pusti druge da umru", 8. filmu o Džejmsu Bondu.

- U jednoj od poslednjih scena filma, koja se odvija u vozu, dijalog je bio toliko loš da nisam mogla da prestanem da se smejem. Rodžer i ja smo oboje plakali od smeha, cerekali se kao školarci. Snimatelji su me proterali sa seta i dublerka je uradila sve ostalo - rekla je glumica za Daila Telegraph.

NE IDE BIKINI NA HLADNO

Natali Portman igrala je 2011. godine u komediji "Vaše veličanstvo", a kolege kažu da joj vulgarnosti kojima je film obilovao nisu nimalo smetale. Nije joj smetalo čak ni da snimi scenu u kojoj šeta u bikiniju. Ipak, jedno je šetati, a sasvim drugo plivati. U hladno jezero morala je da skoči njena dublerka.

- To je bio lak način da zaradim 385 dolara. Volontirala sam da se svučem i skočim u jezero. Bila sam student glume, "skakala" sam u svaku priliku da budem na filmu - rekla je Karolajn Dejvis, koja je bila Natalina "pozadina u tangama".

PREVIŠE MI JE GADNO DA GA POLJUBIM

Kada je u "Mrak filmu 5" Lindsi Lohan glumila samu sebe, partner je trebalo da joj bude glumac Čarli Šin, publici poznat po svojoj glumi isto koliko i po svom vrlo razuzdanom partijanju. Lindsi i Čarli trebalo je da u jednom trenu odglume scenu u krevetu, što je bila parodija "Paranormalne aktivnosti".

Iako ni Lindsi divlje zabave nisu strane, ovaj par nikako nije mogao da uspostavi vezu. Oboje su pre snimanja potpisali ugovor u kome su tvrdili da nisu prehlađeni, a ipak je Lindsi tražila da u sceni ljubljenja ima dublerku.

Navodno ona je striktno odbila da dotakne usne Čarlija Šina, te se na glumčevim usnama našla druga devojka.

RUČNI DUBLER

U filmu "Blistavi um" Rona Hauarda iz 2002. godine briljirao je Rasel Krou u ulozi Džona Neša. No ispostavilo se da je iz vrlo neobičnog razloga Krou imao pomoćnika u jednoj od scena.

Matematičar Dejv Bajer sasvim je slučajno dobio ulogu u filmu koji se snimao na Bernard koledžu, gde je Bajer radio. Reditelj Hauard primetio je da Bajer i Krou imaju gotovo isti rukopis. A kako Krou nikako nije mogao da ispisuje komplikovane matematičke formule na tabli dok izgovara svoj tekst, Bajer je priskočio u pomoć.

Kamera je snimala šaku ovog profesora matematike u sceni sa Pentagonom, gde izmisle ime grada, dok je mikrofon hvatao glumčev glas.

BEZ TETOVAŽA, MOLIM

Dakota Džonson proslavila se u filmu "50 nijansi sive", gde je njen izgled nevine i obične devojke Ane odlično odgovarao opisu glavne junakinje u BDSM romanu.

U svemu, sem u jednom. Teško je bilo zamisliti da povučena i tiha Ana ima tetovaže na nezgodnim mestima. Kao što Dakota Džonson ima. Kinematograf Šejmus Mekgrejvi je zato morao da potraži dublerku za nju u jednoj od mnogo golišavih scena sa njenim filmskim dečkom Kristijanom Grejom.

- Morali smo da nađemo dublerku za guzu. Nije mi bio nikakav problem da prisustvujem kastingu za ne-tetoviranu zadnjicu - rekao je kroz smeh Mekgrejvi u intervjuu za Njujork Tajms.

(D.D.S./Looper)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA