≫ 

Haljina Merilin Monro iz "Muškarci više vole plavuše" prodata na aukciji: Cifra će vas zaprepastiti

Prodato je preko 115 ličnih predmeta neponovljive ikone kinematografije...

  • 0
Marilyn Monroe, Jane Russell in Gentlemen Prefer Blondes Merilin Monro i Džejn Rasel u filmu "Muškarci više vole plavuše" / Foto: Profimedia

Haljina koju je legendarna holivudska glumica Merilin Monro nosila u jednom od njenih najpoznatijih filmova prodata je na aukciji u Los Anđelesu.

Reč je o dugačkoj crvenoj svilenoj haljini iz kultnog ostvarenja "Muškarci više vole plavuše" (Gentlemen Prefer Blondes) iz 1953. godine, u kom je glumila sa Džejn Rasel.

Haljina je prodata za neverovatnih 250.000 dolara, odnosno za više od 26.000.000 dinara!

Marilyn Monroe, Jane Russell in Gentlemen Prefer Blondes "Muškarci više vole plavuše" / Foto: Profimedia

Ali, ovde nije kraj. Na aukciji je prodato preko 115 Merilininih predmeta. Ovo je uključilo i njenu haljinu iz komedije "There's No Business Like Show Buisness" koja je prodata za 280.000 dolara, odnosno za preko 29.000.000 dinara!

Prodate su i žuta haljina iz filma "River of No Return" (za 175.000 dolara), kao i crna svilena koktel haljina koju je nosila na press konferenciji za "Neki to vole vruće".

Međutim, nijedna od ovih ne može ni da priđe zlatnoj kristalnoj haljini koju je nosila kad je pevala "Happy Birthday" tadašnjem predsedniku Džonu F. Kenediju 1962. godine, koja je 2016. godine prodata za 4.8 miliona dolara!

Video: Kostim Dart Vejdera iz 1979. na aukciji: Cena prava sitnica, samo milion dolara

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA