"Moj jutarnji smeh" uskoro u bioskopima: Tu je Glogovac odigrao jednu od svojih poslednjih uloga

Ideja za film došla je prilikom posete vidovnjaku

  • 0
Moj jutarnji smeh Printskrin: Youtube/Moj jutarnji smeh

Izašao je prvi trejler za novi srpski dugometražni igrani film "Moj jutarnji smeh“ u režiji Marka Ðorđevića, u kome je Nebojša Glogovac odigrao jednu od svojih poslednjih uloga. 

Ostvarenje prati priču Dejana koji je, iako uskoro puni 30 godina, i dalje nevin. Nastoji da suzbije nemir koji oseća, a koji je prouzrokovan činjenicom da živi pod istim krovom sa ocem-pijancem i previše zaštitnički nastrojenom majkom.

Uz sve to, zanima ga da vidi da li je moguće ostvariti nešto više od prijateljstva sa devojkom sa kojom radi.

Nakon što ga lokalni vidovnjak ponizi tokom seanse, Dejan shvata da nema šta da izgubi. Osnažen tom spoznajom, on pokušava da svoj život učini barem podnošljivim.

Producent ovog ostvarenja je takođe reditelj, Miloš Pušić, poznat po filmovima "Jesen u mojoj ulici“ i „Odumiranje“. Pored Glogovca uloge tumače: Filip Ðurić, Ivana Vuković, Jasna Ðuričić, Bratislav Slavković, Ema Muratović, Stefan Trifunović, Sonja Isailović.

Reditelj Marko Ðorđević kaže da je "Moj jutarnji osmeh" priča o odrastanju.

- Ali uz jedan ogroman izuzetak - glavni junak nije tinejdžer. U nekom širem smislu to je priča o mojoj generaciji, generaciji koju su previše štitili naši roditelji, koji su dali baš sve od sebe da nas zaštite od užasne stvarnosti koja je vrebala izvan zidova naših domova. Ali tokom godina, malo po malo, izgubili su snagu, i naše porodice su počele da se urušavaju - rekao je Ðorđević.

Ističe da je to početna tačka za ovaj film - da idemo u korak sa Dejanom, dok on pokušava da prevaziđe svoju razorenu porodičnu situaciju i da bude čovek sam za sebe, a ne samo nečiji sin.

IDEJA STIGLA OD POSETE VIDOVNJAKU

Kaže da je ideja za film nastala kada je i sam, iz radoznalosti, otišao kod lokalnog vidovnjaka.

- Razgovor ni najmanje nije tekao u pravcu u kom sam ja to očekivao. On, vidovnjak, proveo je podosta vremena ne predviđajući budućnost, već pričajući o mom seksualnom životu. Neke stvari koje je on izgovorio su bile istinite, neke nisu, ali reči koje je koristio i strast sa kojom ih je izgovarao su bili tako snažni da sam ih, čim sam stigao nazad kući, zapisao, strahujući da bih mogao da ih zaboravim. Tu je sve otpočelo. Kada je scenario bio završen, shvatio sam da sve scene govore o mladom čoveku koji se bori sa sumnjom u samoga sebe - objasnio je reditalj.

Nada se da je uspeo da na filmsko platno prenese balkanski humor koji će zabaviti gledaoce.

"Moj jutarnji osmeh" nastao je uz podršku Filmskog centra Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA