Goranu Markoviću uručena Kristalna koala za film "Slepi putnik na brodu ludaka"

Ovakav festival daje šansu ljudima iz Srbije koji žive u Australiji da se povežu sa svojim korenima, ali i da budu u toku sa kulturom svoje zemlje

  • 1
Goran Markovic, Kristalna koala, nagrada Foto: Tanjug/Rade Prelić

Reditelju Goranu Markoviću uručeno je danas priznanje Kristalna koala i novčana nagrada u Filmskom centru Srbije, za film "Slepi putnik na brodu ludaka".

Markovićevo ostvarenje proglašeno je za najgledaje u konkurenciji od pet srpskih filmova, koji su prikazani na prošlogodisnjem 18. Srpskom filmskom festivalu u Australiji.

Priznanje je uručila ambasadorka Australije u Srbiji, Rut Stjuart.

- Čast mi je da budem u prilici da dodelim ovu nagradu Goranu Markoviću. Australija je multikulturalna zemlja i jako nam je važno da svaka etnička grupa ima priliku da pokaže najbolje što ima. Ovakav festival daje šansu ljudima iz Srbije koji žive u Australiji da se povežu sa svojim korenima, ali i da budu u toku sa kulturom svoje zemlje - kazala je ovom prilikom ambasadorka.

Goran Markovic, Kristalna koala, nagrada "Australija je multikulturalna zemlja i jako je važno da svaka etnička grupa ima priliku da pokaže najbolje što ima" Foto: Tanjug/Rade Prelić

Goran Marković se zahvalio na ukazanoj časti.

- Kristalna koala mi mnogo znači jer znam da je izbor filmova koji putuju u Australiju uzak i da se zaista biraju najbolji. Srećan sam što naši ljudi tamo imaju priliku da pogledaju kvalitetna ostvarenja, jer su nažalost osuđeni na satelitske kanale, a znamo da se to ne može smatrati kulturom - kazao je Marković zahvalivši Australiji jer odvaja sredstva za festival kao što je ovaj.

Ispred Srpskog filmskog festivala u Australiji govorila je Vesna Čupić koja je najavila ovogodišnje izdanje, koje će trajati od 14. do 24. novembra.

Goran Markovic, Kristalna koala, nagrada "Kristalna koala mi mnogo znači jer znam da je izbor filmova koji putuju u Australiju uzak"Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Srećna sam što mogu da kažem da naš festival spada u najduže etničke festivale, koji se održava u čak šest gradova u Australiji. Ove godine biće prikazni filmovi “Delirijum tremens”, “Šavovi”, “Ajvar”, “Taksi bluz” I “Teslin narod”, a gošća nam je glumica Vesna Čipčić - kazala je Vesna.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    9. novembar 2019 | 08:41

    Goran Markovic, je jedna degutantna licnost, da to te mere mu nije smetalo da se druzi sa Bernard Henri Levy, i to sa osmehom na lice, kada se neko s prijatelji sa Bernard Henri Levy, intelekatualac koji nas je vredjao, koji nas je pljuvao u lice, onda verujte mi, taj je ili smece od coveka ili totalno psihicki bolestan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA