≫ 

Tuča u "Senkama" sve je digla na noge: "Snimali smo cele noći na -4 stepena. Pao je i pravi udarac"

Iako većinu likova ne zatičemo tamo gde smo ih pre dve godine ostavili, jedno se nimalo nije promenilo - Jatagan-mala

  • 19
Senke nad Balkanom, Tuča, Milan Jovanović Foto: Milan Jovanović, Instagram/senkenadbalkanom

Svi vi koji ste sinoć ili tokom vikenda odgledali prvu epizodu “Senki nad Balkanom 2“, priznajte da vam je, i pored ubistva, lepih žena i političkih peripetija, adrenalin stvarno proradio tek kada su prvaci dve "male" jedan drugom izašli na crtu.

Iako većinu likova ne zatičemo tamo gde smo ih pre dve godine ostavili, jedno se nimalo nije promenilo - Jatagan-mala. U prvoj epizodi, dok se od hladnoće blato pod nogama puši, crna rupa Beograda dočekuje novu 1934. godinu, rešena da se konačno sazna ko je jači, oni ili Pištoljmalci.

 
 
 
View this post on Instagram
Za ovu uloguu Senkama dodao 14 kg. Za montevideo skinuo 17. Nisam Deniro ali umem da pogledamA post shared by Milan Strongman Jovanovic (@strongman.online.method) on

Scena borbe dva šamiona – Bezinca (Aleksej Bjelogrlić) iz Jatagan-male i Laleta Bozadžije (Milan Jovanović Strongman) iz Pištolj-male digla je publiku na noge i zaista je navela da navija za svog favorita.

Goli do pasa, oni se hvataju u koštac, a kako je za Telegraf.rs opisao Strongman, u trenu snimanja borbe bilo je baš hladno kako deluje na ekranu.

- Snimali smo na 4 stepena ispod nule, a ono što je - 4 u Barandi siguran sam da je - 60 u Sibiru. Bilo je mnogo hladno, a nas dvojica celu noć, do pet ujuturu, goli do pojasa. Blato pod našim nogama bilo je zaleđeno. Ali sve u vezi ove uloge mi se dopalo – kaže za Telegraf.rs Strongman, naš najpoznatiji personalni trener.

Sama borba bila je pažljivo spremana, otkriva on.

- Pre toga smo imali trening i učili scenske pokrete, koje smo onda u celini preneli isred kamere. U jednom trenu tokom snimanja scene Aleksej me je stvarno, sasvim slučajno, udario u glavu. Meni, naravno, ništa nije bilo, jer imam visoku toleranciju na bol. Ali on se dugo izvinjavao. On je tako dobro vaspitano dete i divan momak. Laf sa manirima. Stvarno sam njime oduševljen – priča Strongman.

Za ulogu u "Senkama" se, dodaje, samoinicijativno ugojio 15 kilograma.

Senke nad Balkanom, Milan Jovanovic Strongman Sa snimanja "Senki" Foto: Milan Jovanovic Strongman

- Već sam ranije sarađivao sa Draganom Bjelogrlićem na "Montevideu". Dok sam za taj film izgubio 20 kilograma, za ovu seriju sam se ugojio 15. Nije bilo teško, trebalo mi je oko mesec dana. Niko mi to nije tražio, ali želeo sam da izgledam što više zastrašujuće. Pre mene su snagatore na filmu igrali Boda Ninković i Bata Kameni, ali mislim da izgledam kao veći negativac od svih njih – kaže Strongman.

I sam veliki filmofil, fasciniran je onim što je video na snimanju "Senki 2".

- Sarađivao sam i sa Indijcima, i sa Amerikancima, ali ovo je nešto što vas ostavi bez teksta. Od same Barande i Jatagan-male, koja izgleda tako realistično, ne kao kulisa, već kao pravo naselje u kome život teče. Zatim tu su oprema, tehnika, profesionalnost svih onih koji su učestovali u procesu snimanja ... Ništa nije bilo "pomoću štapa i kanapa", već se tačno znalo šta ko radi, organizovano, kvalitetno i na vreme. Braća Bjelogrlić su vrlo ozbiljni ljudi – opisuje on.

Senke nad Balkanom, Milan Jovanovic Strongman Milan glumi Laleta Bozadžiju Foto: Milan Jovanovic Strongman

U nekim trenucima bilo je teško odrediti granicu između umetnosti i stvarnosti.

- I sve je, čak i dok snimate, delovalo tako realistično. U jednoj od narednih scena, u kojoj se potežu i pištolji, osećao sam se, verovatno, kao doktorka iz Užica koja je pritrčala u pomoć Slobodi Mićalović, ne znajući da je baš ta reakcija predviđena scenarijem. A ja sam znao šta će da se desi, a opet mi se činilo kao da će taj pištolj stvarno da opali – kaže Strongman.

Ističe da je veoma ponosan na svoju ulogu u seriji.

Senke nad Balkanom, Milan Jovanovic Strongman "Senke nad Balkanom" od sinoć se emituju i na kablovskoj televiziji Foto: Milan Jovanovic Strongman

- "Senke nad Balkanom" su našu kinematografiju podigle na novi nivo i zadale domaći zadatak svim srpskim serijama. Sve je fascinantno – svetska produkcija, dinamika priče, scenario, kamere, gluma, izbor glumaca, taj miks istorijskog trilera, akcije, misterije, erotike koji je vrlo vešto uklopljen... U svim segementima priče serija je daleko odmakla od svega što se na ovim prostorima nudi i snima – kaže on i dodaje da boks meč u Jatagan-mali neće biti jedina scena u kojoj će ga publika gledati u ovoj sezoni.

Od večeras i na televiziji

Od petka 8. novembra putem EON platforme gledaoci koji kupe paket od 990 dinara mogu da celu drugu sezonu odgledaju u cugu, tj. da je "bindžuju" . Serija je sinoć počela da se emituje i na kanalu TV Nova S, gde će publika u njoj moći da uživa svakog ponedeljka.

Video: Andrija Kuzmanović o svom dedi iz Senki, Marku Nikoliću

(Dunja Savanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    12. novembar 2019 | 10:37

    Lepa serija i u realnom zivotu makroi samaraju policajce a oni nas.

  • Tea Čajović zvana Ice

    12. novembar 2019 | 10:35

    Odoh na kafu

  • Rastko

    12. novembar 2019 | 10:27

    Da sam se ja nesto pito snimao bi vam tu scenu 6 dana i noci bez pauze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA