≫ 

Nije im dosta: Firma koja "podiže Džejmsa Dina iz mrtvih", planira da reanimira još filmskih zvezda

Među poznatima koji mogu biti na njenom radaru su Bert Rejnolds, Maja Anđelou, Beti Pejdž, pa čak i Lu Gerig...

  • 0
Actor Burt Reynolds

Foto: Tanjug/AP

"Vraćanje Džejmsa Dina iz mrtvih" naljutilo je mnoge poštovaoce lika i dela davno preminulog filmskog glumca, a sad su još više razjareni jer ista firma želi da "vrati još nekadašnjih zvezda Holivuda".

Nedavno formirana firma "Worldwide XR" planira da digitalna ljudska bića ubaci u tradicionalne filmove uvećane virtualne stvarnosti.

Ova firma već poseduje prava na više od 400 javnih ličnosti - glumaca, glumica, sportista itd. Među poznatima koji mogu biti na njenom radaru su Bert Rejnolds, Maja Anđelou, Beti Pejdž, pa čak i Lu Gerig.

- Influenseri će doći i otići, ali legende nikad ne umiru - rekao je direktor firme, Travis Klojd.

Džejms Din

Foto: Profimedia/Film Stills

Međutim, mnogi poštovaoci sveta filma s ovim planom nisu saglasni i kažu da "legende zapravo umiru, i da je zato važno sačuvati njihovo nasleđe". Oni napominju i da je posmatranje "digitalnog uljeza koji bi trebalo da nas ubedi da je živi Bert Rejnolds, ne samo zastrašujuće, već predstavlja i nepoštovanje prema dotičnoj osobi".

Klojd ističe da mu je jasno da će ova praksa naljutiti pojedine ljude, ali takođe smatra da je ovakav poduhvat bio neizbežan. Iz firme navode i da će svaku ličnost predstaviti "s poštovanjem".

Protivnici tvrde i da ova firma posthumno forsira glumca u projekat koji nikad nije prihvatio.

Video: Od devojke baba u svega par koraka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA