≫ 

"Mandalorian" podelio mišljenje publike: "Špageti vestern" ili akciona priča iz svemira?

Ono što je zaintrigiralo publiku u prvoj epizodi jeste činjenica da glavni glumac uopšte nije otkriven...

  • 0
Mandalorian

"Mandalorian" / Pritnskrin: Youtube/Star Wars

Servis za striming televizijskih serija "Disney+", debitovao je pred gledaocima serijom "Mandalorian", kojom namerava da zapreti velikom kanalu "Netflix".

Prva epizoda nove serije koja je nastala po uzoru na čuvenu franšizu "Ratovi zvezda" privukla je veliku pažnju javnosti, ali je istovremeno i podelila mišljenja gledalaca.

Ostvarenje "Mandalorian" mnogi su opisali kao špageti vestern čija se radnja odvija u svemiru. U centru pažnje je mandalorinski lovac na glave. Vernim obožavaocima franšize "Ratovi zvezda" ovaj lik poznat je zbog stilske kacige, veoma ograničene retorike, ali i zbog čuvenog Boba Feta, koji se pojavio u filmu "Povratak Džedaja" i koji je nosio isti kostim.

Ono što je zaintrigiralo publiku u prvoj epizodi jeste činjenica da glavni glumac uopšte nije otkriven, upravo zbog ove kacige, pa su trenutno nagađanja da glavnog lika igra zvezda "Igre prestola" i serije "Narcos" Pedro Paskal, ali to još niko nije potvrdio obožavaocima, čak ni sam glumac, koji odbija da komentariše dešavanja.

Kritika je nakon prve epizode istakla da je teško raspravljati o seriji bez doticanja velike ambicije kompanije "Disney" da ovim ostvarenjem sruši lidera striming servisa, kompaniju "Netflix". U nadi da će ostvariti ovaj zadati cilj, serija "Mandalorian" će biti emitovana jednom sedmično do kraja decembra. Na ovaj način žele da drže pažnju gledalaca što duže, za razliku od kanala "Netfilx", koji omogućava da gledaoci omiljene serije pogledaju u jednom dahu.

U svega 39 minuta, koliko je trajala prva epizoda ostvarenja "Mandalorian", gledaocima je poslužen određeni aperitiv, a kraj epizode je ostavio sve ljubitelje franšize u grču i želji da što prije pogledaju nastavak.

Početak ovog serijala izazvao je veliko oduševljenje kod najvećih obožavalaca franšize "Ratovi zvezda", ali postoje i oni koji smatraju da je epizoda ponudila nepotrebno rastezanje radnje i da je svako objašnjenje moglo da stane u prvih 10 minuta epizode.

Ono što se svidelo brojnim obožavaocima je izgled eksterijera prve epizode, koji više liči na špageti vestern, nego na priču iz svemira. Neki su čak i dodali, da je ova serija snimana šezdesetih godina prošlog veka, glavnu ulogu bi sigurno tumačio čuveni velikan Klint Istvud.

Na sajtu "Rotten Tomatoes", koji se bavi filmskim kritikama, ovo ostvarenje ima visoku ocenu od 94 odsto od strane i kritike i publike, što je veoma dobar uspeh za jednog debitanta.

Kako su istakli tvorci, kanal "Disney+" će emitovati drugu epizodu već danas, a nakon toga "Mandaloriana" će biti moguće pogledati svakog narednog petka.

Video: Ovo je poslastica za sve štrebere: X-wing od Lego kocki

(Nezavisne.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA