Unuka Bate Živojinovića se prisetila dede i Dvornika: "Zajedno su plakali"

Bata je talenat za glumu otkrio s 15 godina radeći kao scenski radnik i statista u Akademskom pozorištu u Beogradu. Završio je srednje glumačke škole u Nišu i Novom Sadu

  • 0

Nedavno je na društvenim mrežama unuka preminulog srpskog glumca Bate Živojinovića, Dina, objavila fotografiju i raznežila brojne obožavaoce. Na fotografiji se nalaze Živojinović i Boris Dvornik, a unuka preminulog glumca u opisu fotografije naglasila je koliko je bio težak put do uspeha njenog dede.

- Pričao Mika Antić kako je na ulici, u Novom Sadu, video dva mlada, krupna momka, kako plaču kao deca. Pitao ih - šta je, kaže popadali na prijemnom za Akademiju. Rekli im da su balvani bez trunke talenta. On ih uteši, ohrabri, kaže da će sledeći put biti primljeni, postati zvezde i da kažu kako se zovu, pa da se kasnije vide. Ja sam Živojinović Velimir, kaže jedan, a drugi Boris Dvornik - napisala je Dina.

 
 
 
View this post on Instagram

and Boris Dvornik in Novi Sad, Serbia. #borisdvornik #mikaantic #analekicA post shared by Velimir Bata Živojinović (@batazivojinovic) on

 

- Deda je i dalje jedini čovek kom govorim sve svoje tajne jer me jedini razume - rekla je Dina 2015, a godinu dana kasnije Bata je preminuo zbog grupe bolesti koje je imao - šećera, anemije, bubrežne insuficijencije, srčane bolesti s komplikacijama i začepljenjem skoro svih krvnih sudova.

Bata je talenat za glumu otkrio s 15 godina radeći kao scenski radnik i statist u Akademskom pozorištu u Beogradu. Završio je srednje glumačke škole u Nišu i Novom Sadu, nakon čega se iz trećeg pokušaja upisao na Pozorišnu akademiju u Beogradu.

Počeci Živojinovićeve karijere u vezi su sa Beogradskim dramskim pozorištem, dok se na filmu prvi put pojavio 1955. godine kada je dobio manju ulogu u filmu "Pesma sa Kumbare" Radoša Novakovića. Prvu značajniju ulogu ostvario je 1959. u filmu "Vlak bez voznog reda" Veljka Bulajića. Upravo je Bulajić jedan od reditelja koji će uveliko obeležiti Živojinovićevu kasniju karijeru.

(24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA