• 0

Unuka Bate Živojinovića se prisetila dede i Dvornika: "Zajedno su plakali"

Bata je talenat za glumu otkrio s 15 godina radeći kao scenski radnik i statista u Akademskom pozorištu u Beogradu. Završio je srednje glumačke škole u Nišu i Novom Sadu

  • 0

Nedavno je na društvenim mrežama unuka preminulog srpskog glumca Bate Živojinovića, Dina, objavila fotografiju i raznežila brojne obožavaoce. Na fotografiji se nalaze Živojinović i Boris Dvornik, a unuka preminulog glumca u opisu fotografije naglasila je koliko je bio težak put do uspeha njenog dede.

- Pričao Mika Antić kako je na ulici, u Novom Sadu, video dva mlada, krupna momka, kako plaču kao deca. Pitao ih - šta je, kaže popadali na prijemnom za Akademiju. Rekli im da su balvani bez trunke talenta. On ih uteši, ohrabri, kaže da će sledeći put biti primljeni, postati zvezde i da kažu kako se zovu, pa da se kasnije vide. Ja sam Živojinović Velimir, kaže jedan, a drugi Boris Dvornik - napisala je Dina.

 
 
 
View this post on Instagram

and Boris Dvornik in Novi Sad, Serbia. #borisdvornik #mikaantic #analekic

A post shared by Velimir Bata Živojinović (@batazivojinovic) on

- Deda je i dalje jedini čovek kom govorim sve svoje tajne jer me jedini razume - rekla je Dina 2015, a godinu dana kasnije Bata je preminuo zbog grupe bolesti koje je imao - šećera, anemije, bubrežne insuficijencije, srčane bolesti s komplikacijama i začepljenjem skoro svih krvnih sudova.

Bata je talenat za glumu otkrio s 15 godina radeći kao scenski radnik i statist u Akademskom pozorištu u Beogradu. Završio je srednje glumačke škole u Nišu i Novom Sadu, nakon čega se iz trećeg pokušaja upisao na Pozorišnu akademiju u Beogradu.

Počeci Živojinovićeve karijere u vezi su sa Beogradskim dramskim pozorištem, dok se na filmu prvi put pojavio 1955. godine kada je dobio manju ulogu u filmu "Pesma sa Kumbare" Radoša Novakovića. Prvu značajniju ulogu ostvario je 1959. u filmu "Vlak bez voznog reda" Veljka Bulajića. Upravo je Bulajić jedan od reditelja koji će uveliko obeležiti Živojinovićevu kasniju karijeru.

(24sata.hr)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima