Rasel Krou se emotivnim statusom oprostio od Lustiga, pa otkrio šta mu je Branko jednom rekao

- Upravo sam pročitao vesti. Branko Lustig je preminuo - napisao je na početku Rasel Krou

  • 2
Branko Lustig, Rasel Krou Russell Crowe

Foto: Profimedia, AP/Tanjug

Poznati hrvatski producent i glumac, Oskarovac Branko Lustig, preminuo je danas, 14. novembra u Zagrebu u svojoj 89. godini života. Ova vest stigla je i do holivudske zvezde, glumca Rasela Kroua, koji se tim povodom oglasio na Tviteru emotivnim statusom.

- Upravo sam pročitao vesti. Branko Lustig je preminuo. Kakav neverovatan život. Od horora Drugog svetskog rata do dva Oskara. Jednom mi je rekao: "Često se ne slažemo, ali uvek si mi bio prijatelj u danima kada si mi potreban"' Da. Mnogo ljubavi, Branko. Uvek tvoj prijatelj - napisao je Rasel Krou, koji je sa Lustigom sarađivao u filmu "Gladijator".

 

Podsetimo, Branko Lustig je blisko sarađivao s uglednim rediteljima Stivenom Spilbergom i Ridlijem Skotom. Producirao je veliki broj priznatih i nagrađivanih filmova, kao što su "Pad crnog jastreba", "Hanibal", "Nebesko kraljevstvo", "Američki gangster"...

Dva filma iz toga razdoblja - "Šindlerova lista" i "Gladijator" donela su mu nagrade Oskar i BAFTA. Njegov rad na mini-seriji "Drug Wars: The Camarena Story" okrunjen je nagradom Emi. Svog Oskara za "Šindlerovu listu" 2015. donirao je Muzeju holokausta "Yad Vashem" u Jerusalimu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buki

    15. novembar 2019 | 00:11

    Meni je serija Vetrovi rata bila najbolja. Hvala velikom Branku. Saucesce porodici.

  • kosmos

    15. novembar 2019 | 07:37

    E to su veliki Jevreji.Slava mu!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA