• 2

Rasel Krou se emotivnim statusom oprostio od Lustiga, pa otkrio šta mu je Branko jednom rekao

- Upravo sam pročitao vesti. Branko Lustig je preminuo - napisao je na početku Rasel Krou

  • 2

Poznati hrvatski producent i glumac, Oskarovac Branko Lustig, preminuo je danas, 14. novembra u Zagrebu u svojoj 89. godini života. Ova vest stigla je i do holivudske zvezde, glumca Rasela Kroua, koji se tim povodom oglasio na Tviteru emotivnim statusom.

- Upravo sam pročitao vesti. Branko Lustig je preminuo. Kakav neverovatan život. Od horora Drugog svetskog rata do dva Oskara. Jednom mi je rekao: "Često se ne slažemo, ali uvek si mi bio prijatelj u danima kada si mi potreban"' Da. Mnogo ljubavi, Branko. Uvek tvoj prijatelj - napisao je Rasel Krou, koji je sa Lustigom sarađivao u filmu "Gladijator".

Podsetimo, Branko Lustig je blisko sarađivao s uglednim rediteljima Stivenom Spilbergom i Ridlijem Skotom. Producirao je veliki broj priznatih i nagrađivanih filmova, kao što su "Pad crnog jastreba", "Hanibal", "Nebesko kraljevstvo", "Američki gangster"...

Dva filma iz toga razdoblja - "Šindlerova lista" i "Gladijator" donela su mu nagrade Oskar i BAFTA. Njegov rad na mini-seriji "Drug Wars: The Camarena Story" okrunjen je nagradom Emi. Svog Oskara za "Šindlerovu listu" 2015. donirao je Muzeju holokausta "Yad Vashem" u Jerusalimu.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • kosmos

    E to su veliki Jevreji.Slava mu!!

  • Buki

    Meni je serija Vetrovi rata bila najbolja. Hvala velikom Branku. Saucesce porodici.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima