≫ 

Holivud kao svetska "fabrika snova": Festival američkog nezavisnog filma u Domu omladine Beograda

Ova manifestacija ne prestaje da nas iznenađuje svojom svežinom, raznovrsnošću tema, likova, pejzaža, mesta nastajanja, svojom neuništivom vitalnošću...

  • 0
Festival američkog nezavisnog filma

Foto: Promo

Peti Festival američkog nezavisnog filma biće održan od 12. do 15. decembra u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

Ovaj festival, pod nazivom „Indie Belgrade“, i dalje nastavlja da prati svoju jedinstvenu nit slobode, nezavisnosti, nepretencioznosti – u izboru tema, likova, načina pripovedanja i rediteljskih postupaka, te nam tako i ovog puta donosi sveži dah novog i nezavisnog američkog filma, uvek drugačijeg od onoga što je trenutno aktuelno na svim svetskim boks ofisima, u svim svetskim multipleksima, a dolazi iz najveće svetske „fabrike snova“: Holivuda.

U toku proteklih godina festival je ugostio reditelje Gerija Kinga, pobednika Rejndensa, koji je uspeo da snimi mjuzikl za samo 60.000 dolara, Vejna Robertsa, koji je staru dobru dramu načinio ponovo relevantnom, te slavnog dvostrukog oskarovca Aleksandra Pejna koji je dobio i nagradu „Ikona nezavisnog filma“.

Ovogodišnji gost iznenađenja ima prestižnu nagradu sa festivala u Lokarnu, ali i dalje snima isključivo van Holivuda i celu svoju karijeru gradi samo na ovaj način. Garantujemo da će osim njegovog novog filma ove godine biti i drugih kadrova, lica i priča koje nećete zaboraviti i uzbuđenja, zbog kojih ćete se ovom festivalu iznova vraćati.

Na festivalu će premijerno biti prikazano 7 nezavisnih američkih filmova, a pored razgovora publike sa specijalnim gostom festivala biće održan i master klas, koji će bti svojevrsno rediteljsko „otvaranje karata“ i javno prolaženje kroz ono što čini dobar rad na pripremi filma u nekoj od njegovih ključnih faza realizacije.

Festival su podržali Sekretarijat za kulturu grada Beograda, Ambasada SAD u Beogradu i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Video: Nina Janković: Kao reditelj Kičić je divan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA