≫ 

U filmu je igrao optuženi O. Dž. Simpson: "Goli pištolj" je jedna od najboljih komedija svih vremena

Priča prati detektiva Frenka Drebina, nestručnog policajca koji razotkriva atentatorsku zaveru protiv kraljice Elizabete II, i zaljubljuje se u Džejn Spenser, asistentikinju glavnog negativca, koju tumači Prisila Prisli, bivša Elvisova supruga...

  • 2
Naked Gun From the Files of Police Squad Foto: Promo

Na današnji dan 1988. godine premijerno je prikazan film "Goli pištolj", američka krimi komedija koja je ubrzo postala kritički i komercijalni uspeh.

Režirao ju je Dejvid Cuker, a u glavnoj ulozi se pojavio Lesli Nilsen, glumac tad već dobro poznat po komediografskom talentu i neverovatnoj harizmi.

Ostvarenje je zapravo parodija na razne detektivske i filmove o tajnim agentima. Priča prati detektiva Frenka Drebina, nestručnog policajca koji razotkriva atentatorsku zaveru protiv kraljice Elizabete II, i zaljubljuje se u Džejn Spenser, asistentikinju glavnog negativca, koju tumači Prisila Prisli, bivša Elvisova supruga.

Prisila Prisli Prisila Prisli kao Džejn Spenser / Foto: Printskrin/YouTube/YouTube Movies

Film je pun duhovitih, bizarnih i smotanih scena i referenci, koje su se mnogo dopale tadašnjoj, ali i današnjoj publici. Doživeo je kritički i komercijalni uspeh, postavši "jedna od najboljih komedija svih vremena". Njujork tajms ga je svrstao u 1.000 najboljih filmova ikada.

Ostvarenje je iznedrilo i dva nastavka: 1991. i 1994. godine. U svim delovima franšize, pored Leslija Nilsena i Prisile Prisli, glume i Džordž Kenedi Junior i O. Dž. Simpson.

Godine 1994. O. Dž. Simpson, igrač američkog fudbala, u "realnom" životu je optužen za ubistva bivše supruge Nikol Braun Simpson i njenog druga Rona Goldmana. U jednom od najvećih međunarodnih medijskih suđenja u istoriji televizije, porota je oslobodila Simpsona, uprkos opštem stanovištu da je kriv i na veliko iznenađenje američke javnosti.

O. Dž. Simpson, Lesli Nilsen Insert iz filma, O. Dž. Simpson u krevetu / Foto: Printskrin/YouTube/YouTube Movies

Ovo je oštetilo uspeh trećeg dela filma "Goli pištolj", budući da je premijerno prikazan neposredno pred tragediju. Ostvarenje je dobilo najnižu ocenu kritike u franšizi, a O. Dž. Simpson je dobio Zlatnu malinu za najgoreg glumca.

Godine 2005. Lesli Nilsen je izveo performans pred kraljicom Elizabetom II 13.000 ljudi.

Na Nilsenovoj sahrani 2010. godine svirala je muzika iz filma "Goli pištolj".

Video: Andrija stao ispred besnih kola, a onda počeo da psuje kao de Niro: Fanovi vrištali od smeha

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA