≫ 

Počeo PAFF: Film "Moj jutarnji smeh" u kojem igra Nebojša Glogovac otvorio Pančevo film festival

Takmičarski program "Rani radovi" obuhvata 19 kratkih filmova, a žiri je sastavljen od 15 srednjoškolaca

  • 0
Pančevo film festival 2019 Foto: Promo

Projekcijom filma "Moj jutarnji smeh" reditelja i scenariste Marka Đorđevića otvoren je Pančevo film festival. U ovom ostvarenju glumac Nebojša Glogovac imao je jednu od poslednjih uloga.

- Čast mi je što će moj film otvoriti ovogodišnji PAFF. Ovih dana imao je premijeru na Festivalu autorskog filma u Beogradu i tu je dobio Gran pri. Film govori o jednom nesnađenom tridestogodišnjaku, to je priča o mojoj generaciji koja je previše zaštićena od svojih roditelja - rekao je Đorđević.

Festival ima dva takmičarska programa. U prvom pod nazivom "Svetionici" biće prikazano 8 dugometražnih filmova. Žiri čine hrvatski glumac Leon Lučev, srpska rediteljka Adrijana Stojković i pisac i prevodilac iz Sjedinjenih Američkih Država, Greg de Kjur.

Takmičarski program "Rani radovi" obuhvata 19 kratkih filmova, a žiri je sastavljen od 15 srednjoškolaca.

- Pojedini od filmova koje prikazujemo u takmičarskom delu već su prikazani u Srbiji kao što je slovenački film "Oroslan" Matijaža Ivanišina ali imamo i premijere dugometražnih filmova autora čije kratke filmove smo ranije prikazivali. To su Đakomo Abrucese sa dokumentarcem "Amerika" italijanski film i Brazilka Alis Furtado ("Bez tvoje krvi") koja je sa svojim kratkim filmom pobedila na prvom PAFF-u 2014. godine - istakao je Ognjen Glavonić, direktor festivala.

Festival će trajati do 8. decembra i prikazaće oko 45 filmova, a projekcije su u Kulturnom centru Pančevo i dvorani "Apolo".

(Telegraf.rs/Rts.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA