Konzerva spanaća mu je rasekla glavu, pa je morao na ušivanje: Zanimljive činjenice o filmu "Popaj"

Film je režirao Robert Altman, a glavne uloge su tumačili Robin Vilijams kao Popaj, i Šeli Duval kao Oliva

  • 0
Popeye 1980 Popaj mornar film Foto: Walt Disney Productions / Robert / AFP / Profimedia

Na današnji dan 1980. godine u Los Anđelesu premijerno je prikazan "Popaj" (Popeye), muzička komedija bazirana na istoimenom stripu E. K. Segara.

Film je režirao Robert Altman, a glavne uloge su tumačili Robin Vilijams kao Popaj, i Šeli Duval kao Oliva.

Ostvarenje je doživelo finansijski uspeh, ali ga je kritika uglavnom negativno ocenila, smatrajući da je ovo Altmanov "brljiv" projekat, ali da je "humoru i šarmu glumaca teško odoleti".

Popeye 1980 Popaj mornar film Foto: United Archives/Impress / United Archives / Profimedia

Ovom prilikom prenosimo pojedine zanimljive činjenice u vezi sa ovom kultnom komedijom kojoj, prema mišljenju današnjih kritičara, "nije učinjena pravda":

1. Ovo je bila prva velika filmska uloga Robina Vilijamsa, koji se dotad prevashodno pojavljivao u TV serijama.

2. Kako bi mu povećali mišiće, Vilijamsu su za podlaktice zalepili veštačke podlaktice koje nisu bile završene. Na početku filma Popaj nosi kabanicu kako bi prekrio ruke i sačekao dok ne budu gotove.

3. Robin je morao iznova da snimi svoj glas jer prvobitan način govora koji je koristio nije bio razumljiv ekipi iz produkcije.

Popeye 1980 Popaj mornar film Foto: Promo

4. Šeli Duval zapravo veoma liči na Olivu, i prema mišljenju mnogih, nijedna druga glumica nije mogla bolje da je predstavi. Šeli je čak priznala da su je u osnovoj školi deca zadirkivala da izgleda kao Oliva.

5. Vilijams je bio povređen u toku snimanja filma, kad mu je dobačena konzerva spanaća. Udarila ga je u glavu i gadno ga rasekla, pa je morao na ušivanje. Ovo je produžilo snimanje za nekoliko sedmica.

6. Lokacija snimanja na Malti kasnije je pretvorena u zabavni park. Nakon što je produkcija bila gotova, ostali su ogromni i skupi delovi scenografije s kojim se nije znalo šta činiti. Izmišljeni grad Sweet Haven bio je građen sedam meseci! Napravljeno je ukupno 19 građevina, uključujući hotel, crkvu i tavernu. Niko nije želeo da sve ovo sruši, pa je ceo lokalitet pretvoren u zabavni park posvećen Popaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA