Otac poznatog srpskog glumca počeo da glumi u 62. godini i oduševio. Sada nastavlja da niže uloge

Jovan Savić je odmah bio primećen zbog markantnog izgleda kojim podseća na holivudske zvezde

  • 3

Jovan Lole Savić, otac Viktora Savića, dokaz je da za prave stvari nikad nije kasno. U glumu se upustio tek u 62. godini, kada je prihvatio ulogu u seriji "Pet" i ispostavilo se da mu je ta uloga bila suđena. Nastavio je sa glumom, pa u jednoj od najgledanijih srpskih seriji "Senke nad Balkanom" Dragana Bjelogrlića tumači lik Ostoje, portira u beogradskoj Opservatoriji.

Savić se pojavio tek u trećoj epizodi druge sezone ove serije, a prošle godine imao je iskustva sa glumom i u seriji "Pet". Mnogi su se tada zapitali ko glumac koji tumači lik ujaka Natalije (Hristine Popović), po imenu Boban Stanić zvani Skoci. Ta uloga promenila mu je život.

Jovan Savić je inače muzičar, pevač, bluzer i jedan od osnivača benda "Zona B", a ono što je domaćoj javnosti naročito zanimljivo je to da je on otac Viktora Savića. U glumačke vode je uplivao sasvim slučajno, u 62. godini, a sve se desilo potpuno spontano.

Jovan Savić

Jovan Savić, otac Viktora Savića / Printskrin: RTS, Youtube/VisionTeam d.o.o.

- Pre tačno tri godine gostovao sam s nekoliko muzičara u Jutarnjem programu RTS-a povodom projekta 'Stari rok majstori'. Sećam se, bila je subota, rano jutro, mi smo najavljivali poslednji od tri koncerta koji je trebalo da održimo u 'Zvezdara teatru'. Nakon mesec i po dana, dolazi Viktor kod mene i kaže mi kako mu je reditelj Balša Đogo pokazao mobilni telefon na kojem je bila moja slika.

- Ja u čudu. Ne shvatam o čemu se radi, a sin mi kaže da Balša sprema neku krimi-seriju, za koju ima scenario u kojem ima dva razrađena lika. Ženski, koji je namenio Jeleni Đokić, i muški, koji bi želeo da glumim - ja! Video me je kada sam gostovao na RTS-u i odlučio da lik Bogdana Stanića Skocija poveri naturščiku - objasnio je prošle godine Savić u intervjuu za "Politiku".

Jovan Savić

Viktor i Jovan Savić / Printskrin: RTS

- Sve me je Viktor naučio. Šta sam ja znao kako se priprema uloga, učio sam je kao pesmicu. Pa otišao kod Viktora na sprat iznad nas da me presliša. A on mi rekao da zaboravim sve što sam naučio i da je osnovno pravilo da sve radim što jednostavnije. Po principu manje je više, više je manje. I da ne mlatim rukama i nogama. Nedelju dana mi je davao časove. Moram da priznam da nemam strah od kamere, od ljudi. Mnogo je neprijatnije kada sa bendom izađete na scenu pred stotinu ljudi. Tokom snimanja sam se opuštao i, na kraju, počeo da uživam - ispričao je tada.

Jovan Savić

Jovan Savić / Printskrin: RTS

Zbog markantnog izgleda i lika poput holivudskih zvezda, ali i sjajne glume, mnogi su ga odmah zapazili. Iako se dosta premišljao da li da prihvati ulogu, uz savete sina, ali i drugih proslavljenih glumaca i prijatelja, pristao je i to se ispostavilo kao prava odluka. Pa čak i u sedmoj deceniji. Očigledno je da je ovo iskustvo i njemu prijalo, pa se tu nije zaustavio, već je nastavio sa glumom.

Viktor je na društvenoj mreži Instagram objavio fotografiju sa svojim ocem, zbog koje je dobio više hiljada lajkova, a komentari su bili veoma pozitivni.

- Tata je u seriji bio vrh. Omiljeni lik i velika konkurencija - samo je jedan od komplimenata upućenih Viktorovom ocu Jovanu.

Takođe, i Andrija Milošević je početkom oktobra na Instagramu objavio simpatični video sa Luletom, koji je takođe naišao na sjajne reakcije.

 
 
 
View this post on Instagram

Nedeljne aktivnosti.Lole , ja i kišni kabriolet, a ima tu još ljudi :) #cabrio #lotus7 #nemaodmora @_njezz_A post shared by andrijamilosevic_official (@andrijamilosevic_official) on

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA