≫ 

Ron Lajbman, glumac iz filma "Norma Rae" i serije "Prijatelji", preminuo je u 82. godini

Udruženje umetnika obavestilo je javnost o tužnoj vesti

  • 0
Ron Leibman jennifer aniston Printskrin: Youtube

Ron Lajbman, poznati filmski i televizijski glumac, dobitnik "Tony" nagrade, preminuo je, javio je kolega Robert Aterman iz Udruženja umetnika "Abrams". Lajbman je imao 82 godine. Rober je izjavio je da je uzrok smrti upala pluća.

- Mi iz Udruženja umetnika "Abrams" smo jako tužni zbog vesti o Ronovom odlasku. Ron je bio neverovatno talentovan glumac sa jako uspešnom karijerom na filmu, televiziji i pozorištu. Mislimo i na njegovu  suprugu, Džesiku (Valter) i  na njegovu porodicu.

- Rođen u Njujorku, Lajbman je bio poznat po ulogama u filmovima poput "Klanica-pet", "Gde je tata?" i film "Norma Rae" iz 1979. godine, gde je glumio predsednika sindikata sa glumicom Sali Fild.  Lajbman je 1993. godine  dobio nagradu "Tony" kao najbolji glumac u predstavi za ulogu Roja Kona u filmu „Anđeli u Americi: Milenijumski pristupi“.

Ron Leibman jennifer aniston Proslavio se i u Prijateljima; Printskrin: Youtube

Poznat je i po ulozi dr Leonarda Grina, Rejčelinog kratkovidnog oca, u hit televizijskoj seriji „Prijatelji“. U skorije vreme Lajbman je pozajmljivao glas za ulogu Rona Kadilaka u "FX-ovoj" predstavi „Arčer“, glumivši supruga Malori Arčer - rekao je Aterman.

(Telegraf.rs/CNN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA