Sećanje na njega tragedija ne može da izbriše: Milenko Zablaćanski danas bi napunio 64 godine

Zablaćanski je preminuo 22. januara 2008. godine posle velike borbe lekara

  • 8

Da nije bilo stravične nesreće januara 2008. godine, Milenko Zablaćanski, naš glumac koji je u tom trenutku bio u zamahu karijere, danas bi napunio 64 godine.

Zablaćanski je iza sebe ostavio suprugu, balerinu i kostimografkinju Snežanu Vesković, sa kojom se upoznao u Pozorištu na Terazijama, gde su zajedno i radili, ali i dva sina, Ivana i Nikolu.

Snežana i Nikola se samo zahvaljujući Milenkovoj trezvenosti nisu našli zajedno sa njim u automobilu smrti. On je sa njima je boravio u vikendici nedaleko od Zlatibora, a odmor su prekinuli zbog smrti Snežanine tetke. Zbog lošeg vremena, njih dvoje je u Beograd poslao autobusom. Krenuo je sam i na putu ka Beogradu, pre Užica, u njegov automobil zaleteo se "mercedes" čiji je vozač zbog proklizavanja uleteo u suprotnu traku.

Operisan je u Užicu, pa helikopterom prebačen na VMA. Preminuo je 22. januara 2008.

Ali, on živi kroz svoje uloge, i to nije samo fraza - nemoguće je zaboraviti velikog Zablaćanskog. Jednu od poslednjih uloga odigrao je u seriji "Stižu dolari". Proslavio se u seriji "Srećni ljudi", a njegovo lice prepoznatljivo je i u "Porodičnom blagu" (Mikser), "Stižu dolari" (Nenad Ljutić Neša), "Bela lađa" (Marinko Pantić), "Ono naše što nekad bejaše" (Marjan)... Filmskih i TV ostvarenja bilo je ukupno više od 30...

Naravno, tu su i pozorišne predstave: "Trajkovići", "Heroji", "Kabare", "Svetlosti pozornice", "Lutka sa naslovne strane", a poslednja uloga bila mu je u predstavi "Svadba u kupatilu" 2007. godine.

Sin Ivan krenuo očevim stopama

Ivan je krenuo očevim stopama, pa je glumio u ostvarenjima "Branio sam Mladu Bosnu", "Ravna Gora", "Bićemo prvaci sveta", "Samac u braku", "Zona Zamfirova: Vrati se, Zone"...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N.

    8. decembar 2019 | 22:43

    Večna mu slava. Dobar glumac bio. Sigiran sam da bi bio još uspešniji, poznatiji, popularniji, da... Ali... Bog uzima najbolje.

  • Stefan

    8. decembar 2019 | 22:20

    Slava mu. Veliko hvala.

  • Snooker

    9. decembar 2019 | 01:38

    Kraljina..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA