≫ 

Zašto je roze rendžer nosio suknju, a žuti ne: Ovo niste znali o omiljenim junacima iz detinjstva

Budući da smo se kao klinci "hranili" ovom serijom i znali sve o njoj, pogledajte listu od 10 činjenica koje možda niste znali o herojima iz Ejndžel Grouva…

  • 1
Mighty Morphin Power Rangers Foto: Promo/Saban

Prošlo je 26 godina od prikazivanja prve epizode "Moćni rendžeri" (Mighty Morphin Power Rangers), TV serije uz koju su odrasle generacije.

Budući da smo se kao klinci "hranili" ovom serijom i znali sve o njoj, pogledajte listu od 10 činjenica koje možda niste znali o vašim omiljenim junacima iz Ejndžel Grouva…

10. Bili (plavi rendžer) i robot Alfa 5 su jedini glavni likovi koji se pojavljuju u svih 155 epizoda serije Mighty Morphin Power Rangers. Dejvid Jost, glumac koji je glumio Bilija, napustio je seriju tek pri kraju Power Rangers Zeo.

Mighty Morphin Power Rangers Foto: Promo/Saban

9. Tomi (Džejson Dejvid Frenk) jedini je lik koji je menjao boju svog rendžera čak pet puta. Bio je zeleni, beli, crveni Zeo, crveni Turbo i crni Dino rendžer.

8. Zaku (Valter Emanuel Džons), koji je glumio crnog rendžera, nedostaje jedan prst na ruci. Izgubio ga je u nerazjašnjenoj nezgodi koju je doživeo kad je imao četiri godine.

7. U epizodi The Wedding, kad se Lord Zed i Rita venčavaju, u pozadini se čuje Hava Nagila – tradicionalna izraelska narodna pesma, pa obožavaoci spekulišu da je neko od njih dvoje jevrejskog porekla. 

6. Žuti rendžer je prvobitno bio muško. Svi pamtimo dobroćudnu devojku Trini kao žutog rendžera sa moći "sabljastog tigra", ali u originalnoj japanskoj seriji žuti rendžer je bio muško. Zato roze rendžer nosi suknju, a žuti ne.

5. Moćni rendžeri i Nindža kornjače su se pojavili u istoj epizodi. Većina dece 90-ih su uporedo pratila ove dve serije. U "Moćni rendžeri u svemiru", u epizodi iz 1998. godine, Nindža kornjače, pod dejstvom Astronemine zle vradžbine, dolaze da se bore za rendžerima. Ali, u toku epizode se udruže sa rendžerima.

4. Tomi je jedini lik koji se najduže zadržao u serijskoj franšizičak 217 epizoda u Mighty Morphin Power Rangers, Power Rangers Zeo, Power Ranger Turbo, Power Rangers Wild Force, Power Rangers Dino Thunder i Power Rangers S.P.D. A prvobitno je trebalo da odigra samo nekoliko epizoda.

Mighty Morphin Power Rangers Foto: Promo/Saban

3. Balk i Skal su bili deo Moćnih rendžera koliko i sami rendžeri. Ono što je nepoznato je da je trebalo da imaju svoj zasebni šou pod nazivom The Good, The Bad and The Stupid: The Misadventures of Bulk and Skull. Međutim, publici se nisu svidele probne epizode i serija je ukinuta pre nego što je počela sa emitovanjem.

2. Od Rokija ni traga ni glasa. Kao proslava desetogodišnjice Moćnih rendžera, emitovana je posebna epizoda pod nazivom Forever Red. Bazirala se na sećanju na sve crvene rendžere u protekloj deceniji od kojih su svi učestvovali osim Rokija – lika koji je zamenio Džejsona još u Mighty Morphin Power Rangers. Glumca Stiva Kardenasa su tvorci serije pokušali da pozovu kao gosta, ali nisu mogli da ga nađu jer je često menjao adrese bez najave.

1. Stiv iz TV serije Family Matters se borio sa Tomijem. U osmoj sezoni ove serije Stiv se bori sa zelenim rendžerom Tomijem koji u ovoj seriji glumi predvodnika izvesne ulične bande. Naravno da se završava tako što ga Stiv pobedi…

Video: Ovo je poslastica za sve štrebere: X-wing od Lego kocki

(Telegraf.rs/Presstiz.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joja Sekačica

    10. decembar 2019 | 15:38

    Ja sam pratila i nindža kornjače i moćne rendžere. Bila sam žuti rendžer i Sekač iz nindža kornjača. I danas obožavam Oroku Sakija (Sekača)!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA