≫ 

Aplauz je trajao nekoliko minuta: Ovacije na premijeri filma "Ajvar"

I beogradska publika dobila je priliku da pogleda dugoočekivani film

  • 2
LIFFE Ajvar film Foto: Promo/LIFFE

Posle 40 festivala i šest nagrada, film "Ajvar" rediteljke Ane Marije Rosi, s Natašom Ninković i Sergejem Trifunovićem u glavnim ulogama, premijerno je prikazan beogradskoj publici u Kombank dvorani.

Višeminutnim ovacijama, sa mnogo suza i emocija, publika je sinoć ispratila melodramu o ljubavi u tuđini, nedostajanju, razgovoru dece i roditelja putem video poziva, i čuvenom srpskom ajvaru, koji samo naše majke "najbolje prave u celom univerzumu", kako i glasi jedna od rečenica u filmu.

Nataša Ninković koja je za interpretaciju svoje filmske junakinje, ove godine nagrađena "Caricom Teodorom", a još na četiri festivala proglašena najboljom glumicom, rekla je za Tanjug da je ovaj film intimna priča.

- Lepo je da se okrećemo malom, običnom čoveku - istakla je ona.

Sergej Trifunović, koji glumi njenog partnera, dobio je za ovo ostvarenje nagradu na ovogodišnjem Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu "Cara Konstantina", kao najbolji glumac.

Prepuna dvorana višeminutnim aplauzom nekoliko puta je izvodila glavne glumce na duboki naklon.

Premijerno publici filma poklonili su se, između ostalih, i glumice Vesna Čipčić i Branka Petrić, Paulina Manov, glumci Gordan Kičić, Pavle Pekić i drugi.

Direktorka fotografije je Maja Radošević, scenografkinja je Mina Lazarević, kostimografkinja je Ksenija Terzović, a montažer je Mateja Rackov.

Film je srpsko-crnogorka koprodukcija, producent filma je Nikolina Vučetić Zečević iz filmske kuće "Biberće" iz Beograda.

Film je podržan od strane Filmskog centra Srbije, Ministarstva kulture Republike Srbije, kao i Ministarstva kulture Republike Crne Gore.

Video: Dragan Jovanović: Danas nije nikakav problem uništiti nekom život da bi se zaradio novac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    12. decembar 2019 | 09:46

    De bre, ne mogu da gledam ovog. Smučio mi se sa politikom iz momenta, iako je top glumac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA