≫ 

"Da mi dođe Rakel Velč, ne bih je dao za Lulin mali prst": Bata je voleo svoju suprugu kao niko

- Ne postoji žena na ovom svetu koja bi se sa Lulom mogla uporediti, bar ja tako mislim i osećam - naveo je svojevremeno Bata Živojinović

  • 2

Velimir Bata Živojinović važio je za porodičnog čoveka, što je i nebrojano puta isticao u intervjuima. U razgovoru za RTV reviju davne 1971. godine, legenda srpskog glumišta objasnio je koliko je privržen svojoj porodici i koliko obožava suprugu Lulu.

- Kad sam slobodan, putujemo svi zajedno. Evo, i ovo leto provodimo krstareći jadranskom obalom - kao mala čerga. A sa Lulom sam obišao čitavu Evropu i vodio je na sve veće festivale, od Kana do Moskve - rekao je Bata i nastavio:

Lula i Velimir Bata Živojinović Lula i Velimir Bata Živojinović Foto: Profimedia/ATA Images

- Naravno, u ovom našem filmskom svetu nije sve ružičasto. I Lula to dobro vidi. Mnoge stvari joj se ne dopadaju, ali ona o tome ne govori, niti komentariše. Od glumaca do šminekra i električara - sve ih poznaje, kao i moje partnerke. O filmskom svetu se svašta priča i najviše - izmišlja. Da bih Lulu uverio u pravu istinu, vodio sam je na mnoga snimanja. Sad joj je sve jasno - izjavio je slavni glumac svojevremeno i dodao:

- Čitam o romansama raznih glumaca i glumica. Ma, da mi dođe Rakel Velč, ne bih je dao za Lulin mali prst. Ne postoji žena na ovom svetu koja bi se sa Lulom mogla uporediti, bar ja tako mislim i osećam - naveo je Bata.

Velimir Bata Živojinović preminio je 22. maja 2016. godine, dok nas je Lula Živojinović napustila 20. decembra 2019. godine, posle kratke i teške bolesti.

(Telegraf.rs/Yugopapir/Dragan Gajer/odlomak iz feljtona RTV revije (1971.))

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA