≫ 

Radmila Živković o svojoj kumi Luli: "Nikada nije prebolela Batinu smrt, nema više takvih ljubavi"

U isto vreme i snažna i krhka. Bata je to obožavao kod nje, kazala je glumica

  • 2
Lula Živojinović Foto: ATA Images

Lula Živojinović, supruga čuvenog Velimira Bate Živojinovića, preminula je pre nekoliko dana, a njena kuma, glumica Radmila Živković kaže da je Julijana, mnogo patila posle smrti svog muža 2016. godine i da više nije mogla da živi bez njega.

- Bata je bio Lulin život, kao i njihova deca i unuci. Bili su fantastično usklađen par, kako u ljubavi, tako i u radu. Strašno je patila, čudi me da je i ovoliko izdržala bez njega - započinje priču Radmila, koju je Lula venčala i krstila njenu ćerku Bojanu.

Glumica je otkrila da je najveća ljubav legendarnog glumca pokušavala da preboli smrt čoveka sa kojim je bila 56 godina u braku.

Lula i Velimir Bata Živojinović Lula i Velimir Bata Živojinović Foto: Profimedia/ATA Images

- Lula je bila bila vesela osoba, koja je sve prihvatala sa osmehom. Tako je bilo i posle Batinog odlaska. Trudila se da deluje vedro i nasmejano, a samo ona zna kako se osećala. Do poslednjeg dana joj je bilo teško, ali nikome nije htela to da pokaže. Nakon što je on preminuo, svi oni koji su do tada bili uz Lulu odjednom su nestali. Moja kuma je uvek bila lepak za pametnjakoviće, koji ti okrenu leđa čim kola krenu nizbrdo. Bilo je previše lažnih prijatelja oko nje. Naravno, to nije slučaj sa mnom i Lulom, mi smo se volele bez ikakve koristi - priča Živkovićeva.

Radmila kaže da je danas malo ljubavi kao što je bila Lulina i Batina.

- Lula je bila junakinja, ona je Bati bila i žena i prijatelj i sekretarica i menadžer... Bila je glava jedne pristojne porodice, sve je držala pod kontrolom. U isto vreme i snažna i krhka. Bata je to obožavao kod nje. Nema više takvih ljubavi, ali ako je za utehu, njih dvoje su opet sada zajedno - uverena je glumica.

Radmila Živković Radmila Živković Printskrin: Youtbe/SD Kultura

Sa njom je saglasna i njena koleginica Gorica Popović, koja ne može da sakrije tugu zbog Lulinog odlaska.

- Lula je bila divna žena, a ona i Bata imali su brak za primer. Otišla je za Batom, nije više mogla bez njega, jer su njih dvoje imali višegodišnju ljubav i jaku vezu - kaže Gorica.

Gorica Popović Gorica Popović Foto: ATA Images

Bata Živojinović je često govorio da je zahvaljujući supruzi Luli postao to što jeste.

- To što jesam dugujem njoj. Ona me je održala i nikad se nisam zaljubio u drugu ženu - izjavio je Bata svojevremeno.

Velimir i Julijana Živojinović upoznali su se 1958. godine i odmah su se zavoleli. Međutim, Lulin otac je u početku bio protiv te veze.

- Proveli smo nekoliko dana zajedno u Skoplju, a onda je u pozorište stigao telegram od Lulinog oca. U njemu je pisalo: "Vaš glumac Velimir Bata Živojinović je na drzak i prevarantski način odveo moju maloletnu ćerku. Ako je u roku od 24 sata ne vrati, poslaću vam policiju" - ispričao je jednom prilikom glumac.

Lula i Bata su se venčali 28. avgusta 1960. godine, a u braku su dobili sina Miljka i ćerku Jelenu. Batina Lula biće u četvrtak sahranjena na groblju u Koraćici, dok Živojinoć počiva u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu,

(Telegraf.rs/Pink)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA