≫ 

7 potpuno novih serija stiže već u januaru: Evo šta nam na TV donosi 2020. godina

Jeste li se oprostili od serija koje su ostale u 2019. godini?

  • 1
Dracula, Star Treck, The New Pope Foto: CBS, IMDB, HBO

Ni jelke, ni gozba, ni pokloni - ono što sve prave gledaoce zanima na kraju godine jeste koje će im serije novih 365 dana doneti. A čini se da se 2020. neće stideti pred svojom prethodnicom, jer po onome što do sada znamo - čeka nas mnogo dobrog igranog programa.

Ovo su neke od serija koje stižu već u prvim danima januara, da TV zaluđenicima požele srećnu Novu godinu. Pogledajte šta nam serijski januar donosi:

4. "Drakula", BBC One

Nova adaptacija romana Brama Stokera najvljena je kao najstrašnija i najkrvavija do sada. "Legenda o grofu Drakuli biće izmenjena novim pričama i izneće na svetlo njegove slabosti", najavljeno je u opisu. Serija će imati samo tri epizode, ali sve će biti preko sat duge.

13. "Novi papa", HBO

Nastavak serije "Mladi papa", iz uma italijanskog reditelja Paola Sorentina,"Novi papa" obećava dovoljnu količinu intrige, sumnjivih radnji, ali i drečavosti glavnog stanovnika Vatikana - pape.

Ovog puta, ekscentričnog naslednika Svetog Petra glumi Džon Malkovič.

17. "Ares", Netflix

"Ares" je novi psiho-horor od osam epizoda koji gledaoce uvodi u tajnu studentsku organizaciju u srcu Amsterdama, gde se dvoje najboljih prijatelja Rosa i Jakob predaju svetu bogatsktva i moći. Polako ipak shvataju da je društvo u koje su ušli demonsko, sagrađeno na tajnama holandske prošlosti. Mesto gde za pravu moć moraš da platiš užasnu cenu.

19. "Avenija 5", HBO

Svemirska komedija vraća na male ekrane Hjua Lorija ("Doktor Haus") kao kapetana Klarka, prvog čoveka luskuznog svemirskog broda koji se usred putovanja kvari, što dovodi do niza komičnih situacija.

20. "Autsajder", HBO

Dve ekranizacije romana Stivena Kinga planirane su za ovu godinu, a "Autsajder" je jedna od njih. Miniserija pratiće Terija Mejtlanda, čoveka koji je optužen za gnusno ubistvo deteta. No sve nije kako izgleda...

Druga serija koja se takođe očekuje u 2020, ali nije potvrđeno kada jeste postapokaliptični horor "Uporište" ("The Stand").

23. "Zvezdane staze: Pikar", CBS

Jedna od najočekivanijih serija 2020. godine stiže iz sveta "Zvezdanih staza" i vraća Žan-Luka Pikara (Patrik Stjuart) na male ekrane. Gledaoci ga zatiču kao sasvim drugačijeg čoveka, koji se povukao iz Zvezdane flote, no stare veze i nove pretnje neće mu dozvoliti da uživa u penziji.

31. "Raganrok", Netflix

Stanovnici mesta Eda u Norveškoj možda nisu ono što tvrde. Svet oko njih se dramatično menja - sneg se topi, zime su tople, padavine nasilne. Kao da se ponovo odigrava Ragnarok. Osim ako se neko ne umeša na vreme...

Ragnarok se u nordijskoj mitologiji opisuje kao poslednja bitka bogova protiv zla, posle koje će nastati kraj sveta, a za njim i novi poredak. Tokom Ragnaroka svi svetovi - bogovi, smrtnici i džinovi - svi će biti uništeni... Ovaj mit je opisan u zbirci pesama "Poetska Eda".

I još mnogo, mnogo toga

Različiti kanali obećali su još mnogo serija koje bi trebalo da izađu tokom ove godine, mada tačan datum premijere još nije odlučen. Ove su zagolicale našu maštu, a vi nam javite koja vas najviše zanima:

"Kuća zmaja" - Iako bi serija mogla i da se odloži do 2021, brojna su šuškanja da se premijera planira pred kraj 2020. godine. Serija nas vraća u svet "Igre prestola", ali 300 godina pre Deneris, Tiriona, Džona... Kroz 10 epizoda baviće se kućom Targarijen.

Kuća zmaja "Kuća zmaja" bazirana je na delima Džordža R.R. Martina Foto: HBO

"Y" - serija bazirana na stripu "Y: Poslednji muškarac" baviće se Jorikom Braunom, koji je, kako naslov kaže, poslednji muškarac na Zemlji kojom vladaju žene, nakon što je epidemija zbrisala sve druge pripadnike njegovog pola. Ono što je naročito zanimljivo je da će Keti, majmunica koja je u seriji "Prijatelji" glumila Rosovog kućnog ljubimca Marsela možda zaigrati Jorikovog vernog pratioca.

"Videla" ("The Luminaries") - bazirana na nagrađenom i popularnom romanu Elenor Katon (koji je preveden i na srpski jezik), ova "epska priča o ljubavi, ubistvu i osveti" smeštena je na Novi Zeland i u sredinu 19. veka, usred zlatne groznice. Jednu od glavnih uloga dobila je zanosna Eva Grin ("Kazino Rojal", "Sanjari").

"U noći" - radnja serije iza koje stoji Džejson Džoržd, producent "Narkosa" i "Skandala", počinje kada iznanadna solarna katastrofa preobrazi Sunce i ono počinje da ubija sve što mu se nađe na putu. Nekoliko "srećnika" našlo su u avionu koji je poleteo iz Brisela. Oni pokušavaju da odlete na sever zemljine kugle, gde vlada "bezbedni" mrak. U avionu se nalaze pripadnici različitih nacija, koji govore različite jezike, bogati i siromašni, stari i mladi, civili i vojnici. Sve ih veže želja da prežive sunce, ali i jedni druge, po svaku cenu.

"Soko i Zimski vojnik" - Entoni Meki i Sebastijan Stan poveli su svoje superheroje sa velikog platna na male ekrane. Radnja serije koja prati Sokola i Zimskog vojnika, u novim kostimima, nastaviće se tamo gde su "Osvetnici: Kraj igre" stali, a sa emitovanjem počeće na jesen.

"Prokleta" ("Cursed") - nova epska verzija arturijanskih legendi u kojoj glavu ulogu igra Ketrin Lengford, Hana iz "13 razloga zašto".

"Pratioci" - Japanska serija donosi nam živopisni i uzbudljivi Tokio u kome se grupa potpunih stranaca upoznaje putem društvenim mreža.

"Selena - serija" - Selena Kitanilja bila je američka pop pevačica, a njenu priču i tragičnu smrt predstavila je Dženifer Lopez u filmu "Selena" iz 1997. godine. Serija će se detaljenije baviti njenim životom, izborima i porodicom koja je zajedno sa njom delila njenu iznenadnu slavu.

"Račed" - Serija se bavi počecima ozloglašene sestre Račed, junakinje iz "Leta iznad kukavičjeg gnezda". Radnja počinje 1947. godine i prati preobražaj ove žene od medicinske sestre do potpunog čudovišta. Glavnu ulogu dobila je Sara Polson, zvezda "Američke horor priče" i filma "Glas".

"Krv i voda" - Drama prepuna misterije odvija se u Kejptaunu, u Južnoafričkoj republici, gde pametna i spontana Puleng (16) istražuje slučaj svoje sestre, koja je oteta odmah po rođenju.

"Slom" - serija "Slom" ("The Undoing"), zasnovanu na romanu "Trebalo je da znaš" Džin Haf Korelic. Nikol Kidman glumi uspešnu psihoterapeutkinju koja ima naizgled savršen život, priprema se da izda svoju prvu knjigu, ima brižnog muža i sinčića koji pohađa elitnu privatnu školu. Međutim, njen život se iznenada promeni iz korena nakon jedne nasilne smrti, nestanka supruga i niza ružnih otkrića o čoveku kojeg je mislila da poznaje. Pored Nikol Kidman, u glavnim ulogama biće Hju Grant i Donald Saterland.

Serija Slom Nikol Kidman i Hju Grant Printskrin: Youtube/HBO

Peri Mejson - Robert Dauni Džunior je jedan od izvršnih producenata nove serije "Peri Mejson“ (Perry Mason), zasnovane na likovima iz romana Erla Stenlija GardneraMetju Ris glumi advokata Perija Mejsona, koji radi kao niskobudžetni privatni detektiv u Los Anđelesu tokom tridesetih godina prošlog veka, dok ga progone ratna iskustva iz Francuske i pati zbog propalog braka. Stariji gledaoci setiće se istoimene serije koja se (mnogo kasnije) emitovala i na našim kanalima - crno-belih epizoda snimljenih krajem 1950-ih godina. Peri Mejson je, inače, junak čak 82 detektivska romana.

"Spektros" - serija o petoro klinaca koji shvate da neko vraća mrtve iz groba i da njihovi duhovi sada traže osvetu za zlo koje im je naneto u prošlosti.

Kako vam se zasada dopada serijska 2020. godina? Javite nam u komentarima.

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA