Najbolji filmovi 2019. snimljeni po istinitoj priči

Zanimljiv spisak, koliko ste ih pogledali i da li imate neki da dodate?

  • 2

Ljubitelji sedme umetnosti imali su priliku da tokom protekle godine uživaju u uzbudljivim filmskim ostvarenjima, a naročit procvat su doživeli filmovi zasnovani na istinitim pričama. Ukoliko tragate za naslovima koje vredi pogledati, sledi trinaest takvih filmova snimljenih u 2019.

1) Borba sa mojom porodicom - eng. Fighting with My Family

Izvršni producent ovog komične sportske drame je Dvejn Džonson, a scenario je baziran na dokumentarcu iz 2012. Film svedoči o Pejdž, mladu devojku koja napušta svoju porodicu kako bi se uhvatila u koštac sa surovim svetom profesionalnog rvanja. Glavnu ulogu tumače Florens Pju i Dvejn Džonson.

2)  Saint Judy (eng)

Film govori o Džudi Vud, koju tumači Mišel Monahan. Ona je imigracioni advokat u borbi da izmeni zakon o pružanju azila SAD koji bi prepoznao žene kao osetljivu grupu. Vudova usmeruje sve svoje snage na nedaća Avganistanke Asefe (Lim Lubani), koja je izbegla iz svoje zemlje zbog aktivizma za prava žena.

3) Hotel Mumbaj - eng. Hotel Mumbai

Priča se zasniva na terorističkom napadu u Tadž Mahalu koji se dogodio 2008. U fokusu su žrtve napada, kao i preživeli. Glavnu ulogu konobara Ardžuna tumači Dev Patel, dok su u ostalim ulogama Armi Hamer i Nazanin Boniad.

4) Rocketman (eng)

Nakon uspeha prošlogodišnjeg bioskopskog hita „Boemska rapsodija”, u 2019. smo se obradovali biografskom ostvarenju koje prati život čuvenog šoumena Eltona Džona. Primetna je sličnost u temama koje oba filma obrađuju, mada u ovom slučaju glavni glumac, Taron Egerton, sam peva svoje deonice. Rocketman uspeva da pronađe ravnotežu između sjaja i glamura Džonove karijere, istovremeno se osvrćući i na mračnije trenutke njegovog privatnog života.

5) Bilo jednom u Holivudu - eng. Once Upon a Time in Hollywood

Kventin Tarantino nam ponovo dočarava svoje viđenje istorije. Ovoga puta, događaj koji nam predstavlja tiče se surovog ubistva glumice Šeron Tejt i klana serijskog ubice Čarlsa Mensona. Radnja prati dva izmišljena lika - Rika Daltona, koga tumači Leonardo Dikaprio, i Klifa Buta (Bred Pit), njegovog najboljeg prijatelja. Rik je televizijski glumac čija je slava već iščezla, dok je Klif njegov kaskader-dubler. Ovaj film Tarantinova je oda nostalgičnosti starog Holivuda.

6) Judy (eng)

Srce ovog filma, koji dočarava poslednju godinu života nezaboravne Džudi Garland, je Rene Zelveger, koja tumaču naslovnu ulogu. Njena očaravajuća transformacija učiniće da zaboravite ko je, u stvari, žena za mikrofonom. Film pruža dragocene trenutke ne samo svojim prizorima, već i složenom ljudskom pričom o zaposlenoj majci u čiji život su neprestano upereni reflektori.

7) Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (eng)

U pitanju je hronika zločina serijskog ubice Teda Bandija, koga tumači Zak Efron u svojoj najdramatičnijoj ulozi do sada. Priču pratimo iz perspektive Bandijeve dugogodišnje devojke Liz (Lili Kolins). Iako je bio meta oprečnih komentara kritičara, završnica filma vas neće ostaviti ravnodušnim.

8) Prevarantkinje sa Vol Strita - eng. Hustlers

Priča prati četiri žene zaposlene u striptiz klubu koje postaju ozloglašene po tome što prvo drogiraju svoje klijente, a zatim opustoše njihove kreditne kartice. Glumačka postavka je ispunjena kako zvezdama u usponu, tako i ostvarenim imenima srebrnog platna, među kojima prednjači Dženifer Lopez u ulozi Ramone. U ostalim ulogama su Konstans Vu, Lili Rajnhart i Kiki Palmer, a pojavljuju se još i Kardi Bi, Lizo, Ašer i Dži Izi.

9) Trial by Fire (eng)

Ova drama govori o vezi između čoveka osuđenog na smrt, koga tumači Džek Okonel, i dramaturškinje Elizabet Gilbert (Lora Dern). Priča vas zaokuplja od samog početka i služi kao podsetnik da nada obitava čak i u najmračnijim ćoškovima.

10) Irac - eng. The Irishman

U svom poslednjem ostvarenju Martin Skorseze nam predstavlja uzbudljivo svedočenje o pridruživanju Frenka Širana (Robert Deniro) zločinačkoj porodici Bufalino, koju predvodi glumac Džo Peši u ulozi Rasela Bufalina. Glumački trojac upotpunjuje Al Paćino, koji tumači Širanovog saradnika Džimija Hofu. Film je već proglašen kao jedan od najboljih u 2019. bez obzira na činjenicu što traje 3h i 45 min.

11) A Beautiful Day in the Neighborhood (eng)

Glavnu ulogu G-dina Rodžersa tumači Tom Henks. Priča prati novinara (Metju Ris) koji svojom pričom o televizijskoj ikoni, Fredu Rodžersu, postiže više nego što je prvobitno nameravao.

12) Ford v. Ferrari (eng)

60-ih godina prošlog veka, Ford i Ferari su se žustro nadmetali za titulu prvaka motorističkih trka. U glavnim ulogama je nesvakidašnji tandem - Met Dejmon i Kristijan Bejl. Oni tumače Kerola Šelbija (Dejmon) i Kena Majlsa (Bejl) koje je Ford unajmio kako bi dizajnirali mašinu koja će prestići Ferarija u čuvenoj trci Le Mans u Francuskoj 1966.

13) One su bombe - eng. Bombshell

Priča svedoči o skorašnjim događajima na Foks Njuzu koji se tiču medijskog konsultanta Rodžera Ejsla, optuženog da je seksualno zlostavljao novinarke sa Foksa. U glavnim ulogama su Šarliz Teron, Nikol Kidman i Margo Robi.

(N.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA