≫ 

Brazilski sud naredio Netflixu da povuče film u kome je Isus prikazan kao homoseksualac

Sudija je naveo da je ta odluka korisna ne samo za hrišćansku zajednicu, već i za društvo

  • 3
A Primeira Tentação de Cristo Printskrin:Youtube/ Porta dos Fundos

Brazilski sudija naredio je Netfliksu da prekine prikazivanje božićnog specijala, filma u kome je Isus Hrist prikazan kao homoseksualac.

Sudija Benedikto Abikair tako je odgovorio na peticiju brazilske katoličke organizacije koja je organizovala peticiju u kojoj se navodi da je u ime miliona katolika, povređena emitovanjem filma "Prvo iskušenje Hrista" u produkciji kompanije Porta dos Fundos, prenosi AP.

Inače, na kancelarije te kompanije na katolički Božić bačeni su Molotovljevi kokteli.

Mesija Messiah Gotovo istovremeno, muslimani iz celog sveta ustali su protiv serije "Mesija" Printskrin: Youtube/Netflix

U obrazloženju, sudija je naveo da je ta odluka korisna ne samo za hrišćansku zajednicu, već i za brazilsko društvo.

U filmu se prikazuje kako se Isus vraća kući za svoj 30. rođendan i aludira da je on homoseksualac.

Kompanija Netfliks odbila je da prokomentariše odluku sudije.

Podsetimo, preko dva miliona ljudi je početkom decembra, nakon što je film postavljen na platformu Netflix, tražilo da se on povuče, jer je grubo uvredio verska osećanja gledalaca. Oni su zapretili da će otkazati pretplatu kompaniji, ukoliko to ne bude učinjeno. Istovremeno, Porta dos Fundos je ovu, kako su gledaoci rekli, bolnu i sablaznu uvredu, odbranila kao "pravo na slobodan govor".

Podsetimo, Netflix je samo dve nedelje nakon objavljivanja ovog filma uspeo da uvredi i muslimane serijom "Mesija" u kojoj su površno i van konteksta izuzete, a potom, kako kažu gledaoci, zloupotrebljene, poruke iz Kurana.

Video: Veliki petak se pretvorio u paradu pijanstva

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    9. januar 2020 | 08:44

    Zapadna demokratija koja nema apsolutno nikakva postovanja prema veroispovestima i koja uz pomoc Gej lobija zatupljuje narod i unistava porodicne vrednosti u normalnim zemljama prikazujuci ovakve gadosti.

  • Wien

    9. januar 2020 | 09:44

    Bice jos jaci napadi na duhovnost na porodicu na normalnog coveka...sta su njihove prljave lazi u ooredjenju sa izvorom istine i svetlosti..???...nista ..cak ni koliko suv opali list na vetru...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA