≫ 

Region se u suzama oprašta od Nede Arnerić: "Putuj i vidimo se opet pred nekom nebeskom kamerom"

Od Nede Arnerić oprašta se bivša Jugoslavija

  • 4
Neda Arnerić Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Odlazak jedne od najvećih jugoslovenskih i srpskih glumica Nede Arnerić, koja je preminula u Beogradu u 67. godini, potresao je region.

Ova tužna vest danas, 10. januara, zatekla je domaću javnost, pa i mediji u regionu ne prestaju da izveštavaju o velikom gubitku za domaću glumačku scenu.

Nede Arnerić seća se cela bivša Jugoslavija. Dovoljno jakih reči koje bi izrazile žal za gubitkom legendarne glumice koja je mnogima obležila detinjstvo i koja je u svet glume ušla još kao devojčica - nema.

Bila je jedna od najzapaženijih jugoslovenskih glumica i, voleli film ili ne, njeno ime svi su znali. Ostavila je neizbrisivi trag u jugoslovenskoj kinematografiji. Odigrala je više od sto filmskih uloga i desetine pozorišnih. Davne 1967. godine osvojila je Zlatnu arenu za glavnu žensku ulogu, a kasnije je još dva puta dobila ovo priznanje.

Neda Arnerić Neda Arnerić obeležila je jugoslovensku kinematografiju/Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Naslovne strane domaćih portala ove večeri su prepune naslova o smrti Nedi Arnerić, a društvene mreže preplavljene oproštajnim porukama. Ovako su pojedini mediji u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori izvestili o smrti legendarne Nede Arnerić:

PREMINULA NEDA ARNERIĆ U beogradskom stanu pronađeno mrtvo tijelo proslavljene glumice i jedne od najvećih zvijezda bivše države - Jutarnji.hr

"Ugasila se jedna od najvećih zvezda ovih prostora. Preminula je proslavljena glumica Neda Arnerić. Lepotica silnog talenta ostaće upamćena po više od stotinu filmskih i televizijskih uloga, a sve jedna bolja od druge. Putuj, draga Nedo, i vidimo se opet pred nekom nebeskom kamerom!"

Neda Arnerić pronađena mrtva u stanu: bila je seks simbol bivše države, a mnogi je pamte po ulozi u kultnom filmu - Slobodnadalmacija.hr

Odlazak čuvene glumice: Neda Arnerić pronađena mrtva u stanu! - Vecernji.hr

U 67. godini života preminula je legendarna Neda Arnerić... - Index.hr

Legendarna srpska glumica pronađena mrtva - Story.hr

 
 
 
View this post on Instagram
U 67. godini života preminula je legendarna Neda Arnerić... #indexhr #tomezanima #nedaarnericA post shared by Index.hr (@index.hr) on

Preminula legendarna srbijanska glumica Neda Arnerić - klix.ba

Preminula glumica Neda Arnerić - Balkans.aljazeera.net

Preminula Neda Arnerić / "Više od pola veka plenila šarmom i snažnim glumačkim darom" - Nezavisne.com

Preminula Neda Arnerić - glumica pronađena u stanu - Mondo.me

Preminula Neda Arnerić - Vijesti.me

Neda Arnerić Neda Arnerić preminula je u Beogradu/Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Zvali su je jugoslovenska Širli Templ. Plenila je svojom pojavom, mnogima bila jedna od najlepših domaćih glumica, a njen prepoznatljivi osmeh, osmeh devojčice koji je imala do poslednjeg dana, bilo je nemoguće ne zapamtiti.

Proslavljena glumica Neda Arnerić preminula je u 67. godini. Prema prvim informacijama, pronašao ju je brat u njenom stanu na Vračaru. Tragova nasilja nije bilo. Diva glumišta slovila je za lepoticu i seks simbol jugoslovenske kinematografije.

Višnja na Tašmajdanu Neda Arnerić Neda Arnerić je u svet glume ušla još kao devojčica/Pritnskrin: Youtube

Video: Tužan početak godine: Otišla je Neda Arnerić

(B. B)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    10. januar 2020 | 23:48

    Cudni su puti gospodnji,putevi bez povratka , putevi bez vremena, ,,Put putujem, put daleki oko moje zoru nece vidjeti put putujem, a zao mi nemam kome reci da te pozdravi, za me poljubi,,

  • Darinka

    11. januar 2020 | 00:09

    Laka ti crna zemlja draga Nedo.

  • Bakicica

    11. januar 2020 | 00:04

    Večita devojčica. Talentovana, pametna, obrazovana, lepa, uspešna, nenametljivo je osvajala sve nas godinama. Vest o njenom odlasku je, uz suze koje same teku, kao vest o gubitku nekog svog dragog bića. Počivaj u miru, draga Nedo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA