Feđa Stojanović o Nedi: "Depresija je bila zlo u njenom životu, pila je lekove, išla kod psihijatra"

- U zadnjih nekoliko godina najviše ju je pogodila prvo bolest supruga, a onda njegova smrt - ispričao je glumac kroz šta je prolazila njegova prijateljica

  • 10
Feđa Stojanović Foto: ATA Images

Poslednjih godina glumac Feđa Stojanović delio je scenu sa preminulom Nedom Arnerić. U trenucima dok nisu igrali na daskama koje život znače, vodili su prijateljske razgovore u kojima mu je Neda često govorila kako se bori sa opakom bolešću.

Kako je Feđa ispričao za "Blic", glumica koja je više od pedeset godina provela u svetu kinematografije, nije uspela da dobije bitku sa depresijom.

- Igrali smo dosta tokom njene karijere, poslednjih godina radili smo predstavu "Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo". To je izuzetno volela. Za sve ove godine prolazila je kroz neverovatne faze. U zadnjih nekoliko godina najviše ju je pogodila prvo bolest supruga, a onda njegova smrt. Iskreno rečeno, dolazila je do ređe dobrih raspoloženje, često je bila u depresijama. Pokušala je da se ubije, pre nekoliko godina, što je bio uzrok tog njenog stana - započinje priču glumac koji dodaje da još nije skupio hrabrosti da se čuje sa Nedinim bratom i govori kako misli da je posledica smrti lekovi koje je uzimala.

Neda Arnerić preminula, In Memoriam Foto ilustracija: Telegraf/ATA Images

- Ne znam kako je umrla, da li je pokušala da sebi oduzme život ili je priorodna smrt. Njen život je bio ogroman depresija, često mi je pričala kako je pod lekovima, da ide kod psihijatra. Možda je njena smrt upravo posledica svih tih lekova koje je uzimala. Depresija je zlo u njenom život. U njenoj glavi se svašta izmešalo. Imala je takav život, a najveći problem je bio taj što je preskočila mnoge faze u svom životu. Nije imala detinjstvo, kao devojka nije izlazila već je mnogo snimala i radila, te na čovek to ostavi mnoge posledice, što je i sama znala da kaže - izjavio je Stojanović.

Poslednji put su zajedno igrali predstavu, nakon toga je Neda žurila da se spremi za put, jer se radovala odlasku u Indiju, gde je otišla kako bi uz pomoć meditacije i joge uspela da se reši depresije.

Feđa Stojanović Foto: ATA Images

- Pre mesec dana smo gostovali, video sam da se potpuno oporavila. Nije baš bila stara Neda, ali se videlo da sve ide na bolje. Rekla mi je da to zato što je išla u Indiju na proputovanje sa joginima gde je provela mesec i po dana. Posle toga je otišla u Austriju na skijanje, jer tamo ima neki manji stančić. Čuli smo se i pitam je kako si? Tada mi je rekla:"Nije onako kako sam očekivala, ali sam se oporavila, tu su mi prijatelji, te ne mogu da pričam. Čućemo se..." Nikada se posle toga nismo čuli... - objasnio je glumac.

Neda Arnerić preminula je u 67. godini života, u svom stanu u Beogradu.

Nedu je za trpezarijskim stolom pronašao njen brat. Nije bilo tragova nasilja. Vrata stana glumice bila su zaključana. Tada je Nedin brat pozvao bravara koji je otvorio vrata.

Video: Tužan početak godine: Otišla je Neda Arnerić

(Telegraf.rs/ Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stevan

    11. januar 2020 | 06:41

    Retko lepa zena ,potpuno razumem njeno stanje jer I sam uzimam antidepressive.Zivot je tezak I splet okolnosti a neko kaze I losa sreca ili zla kob dovede coveka u takvu sitiaciju.Zene Su I danas lude zamnom Ali me muskarci mrze zbog toga I zato nemam prijatelja a za prijateljstvo bi srce dao,za moju Srbiju koja me nece pa se ceo zivot potucavam po svetu,rat je rana koja ne odlazi I danas je Kao da je 93 Ali treba naci razlog za zivot .Cinim koliko mogu dobra dela ljudima ,deca ,zivotinje koje negujem tu razocarenja nema ,izbegavam I verbalnu svadju a kamoli tucu jer sam video mnogo nasilja oko sebe .LJUDI ZIVITE IZ INATA...VELIKI DJENTLMENSKI NAKLON NASOJ NEDI ,VREME TE NECE ZABORAVITI ,TVOJI FILMOVI CE VECNO ZIVETI I TI U NASIM SRCIMA ,SVI SMO TE VOLELI BAR MI MUSKARCI JER SI BILA PRAVA KOSMOPOLITSKA DAMA ,A ONIMA KOJI TE NISU VOLELI TO SU BILI ZAVIDNICI KOJI BI I SAD MENJALI MESTO SA TOBOM.LEPA NASA NEDO...DO VIDJENJA...U NEKOM NOVOM FILMU,ZIVOTU ...

  • Dasa

    11. januar 2020 | 09:16

    E depresijo prokleta ,koliko ih nosis i još ces,gora od svake bolesti..

  • Vuco

    11. januar 2020 | 07:33

    Crni Fedja, gde javno da govoris o tako intimnim stvarima, sto ti Neda u poverenju saopsti?? Gde ce ti dusa covece..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA